Pulzusszám gyakorlása után

A pulzusszám lelassul, ha abbahagyja a gyakorlást. Az Ön pulzusa két perccel az edzés után, amit az úgynevezett “visszanyerési szívverésnek” neveznek, és ez az arány csökkenni fog, ahogy jobban illeszkedik. A tényleges számok azért változnak, mert mindenki szívfrekvenciája változik – még hasonló emberek hasonló hasonlósági szintjei között is. Néhány embernél a pulzusszám emelkedett a testmozgás után, és a szív impulzusai szabálytalanok. Ez gyakran a lehetséges egészségügyi problémák egyik jele, a Harvard Medical School Family Health Guide szerint.

Gyógyulási idő

A tipikus személy pulzusszáma ritkán tér vissza a pihentető szintre a könnyű vagy mérsékelt testmozgás után. A sportolók szívritmusa – különösen az állóképességű és erősen edzett sportolók – normál állapotba kerül, miután a testmozgás gyorsabb volt, mint a nonathletesek.

Lassú helyreállítás

Az egészséges személynek az első perccel az edzés befejezése után 15-20 ütem / perc sebességgel kell csökkentenie a pulzusszámát. A “visszanyerési szívritmus” – az impulzus, amelyet két perccel regisztrál a gyakorlás befejezése után – az a mérték, hogy mennyire illik. Mondja, hogy 30 percig futsz, átlagos pulzusszáma percenként 155 ütés, és a szívritmus két perccel a befejezés után 95 ütés percenként. Ahogy egyre jobban illeszkedik, a 30 perces futás után a pulzusszám gyorsabban csökken, és a visszanyerési pulzus a kétperces percen belül alacsonyabb lesz. Egészséges egyéneknél egy hatékony program és az egészséges táplálék szintén jelentősen csökkentheti a pulzusszámot.

Stressz teszt

Az orvosok stresszteszteket alkalmaznak annak megvizsgálására, hogy a szív a testmozgás során milyen jól működik. A stresszpróba vérnyomásmérő mandzsettát és elektrokardiográfot használ annak mérésére, hogy a futópadra vagy a testmozgásra gyakorolt ​​hatás hogyan befolyásolja a vérnyomását, a pulzusszámát és a szív elektromos aktivitását. A vizsgálat olyan körülményeket tárhat fel – például eltömődött artériák -, amelyek nem jelennek meg, ha a személy szívverése normális. A Journal of Exercise Physiology szerint a normális pulzusszám lassú visszatérése azt jelentheti, hogy az embernek nagy a kockázata a cukorbetegség, a hasi elhízás, a magas koleszterinszint és egyéb kardiovaszkuláris kockázatok kialakulásának.

Rendellenes impulzus

Az elmúlt években az orvosok megpróbálták megvizsgálni, hogy mi történik a páciens szívével, amikor egy stresszteszt után visszakerül normális impulzusára. Bár a gyakori ritmusok a gyakorlás során nem tűnnek aggodalomra okot adónak, a szívkamrákban fellépő rendellenes impulzusok, amelyek csak a testmozgás után jelentkeznek, nagyobb veszélyt jelentenek a közelgő halálozásra.

Halálkutatás

Egy tanulmányban öt év alatt elhúzódtak azok a személyek 11 százaléka, akik ezt a problémát elhagyták, míg azoknak, akik nem mutatták ezt a tulajdonságot, csak 5 százaléka halt meg. Egy másik tanulmányban azok a betegek, akiknek a szívverése hosszabb időt vett igénybe, mint a normális állapot, négyszer nagyobb valószínűséggel haltak meg az elkövetkező három évben.

Ha orvosa szabálytalan ritmust észlel a stresszteszt után 5- 10 perces lehűlési időszak alatt, akkor proaktívabb lépéseket tehet annak érdekében, hogy szabályozza azokat a tényezőket, amelyek szívrohamot vagy stroke-ot okozhatnak a betegben, például a magas vérnyomás , Magas koleszterinszint, magas vércukorszint, elhízás és dohányzás. Orvosa echocardiogramot is rendelhet, hogy jobban megvizsgálja a szívét cselekvés közben.

Azok az emberek, akik a jövőbeli szívproblémák jeleit mutatják, még orvosa is tanácsolhatja a testmozgásra. Az Új-Mexikói Egyetem szerint a testmozgás segíti a magas vérnyomást, a cukorbetegséget és más egészségügyi problémákat. De a legtöbb orvos a betegeivel szeretne megbeszélni, mielőtt a potenciális szívproblémákkal küzdő betegek kezdenek vagy folytatnak egy edzőprogramot.

Kezelés

Gyakorlat Segít