Hogyan lehet megmondani, hogy kiszáradt

Amikor a szervezet drámaian több folyadékot veszít, mint amennyit bead, vagy inni, akkor kiszáradást szenved. Az enyhe vagy mérsékelt dehidratációt az Ön által fogyasztott folyadékok mennyiségének növelésével kezelik, de a súlyos dehidráció olyan életveszélyes állapot, amely a sürgősségi helyre utazik. Nagyon izzadva, a hányás, a hasmenés és a láz a dehidráció minden oka. Az idősek és a kisgyermekek fokozott veszélyt jelentenek a kiszáradástól, de az állapot bármelyeket érinthet.

Ellenőrizze a vizelet színét. A sötét vizelet a kiszáradás jele. Lehet, hogy dehidratált is, ha egyáltalán nem vagy egyáltalán nem vizel vizelet, jegyzi meg a MedlinePlus, az Országos Egészségügyi Intézetek szolgálata. A 8 órás vizelés elmulasztása, vagy a rendkívül sötét vagy borostyánsárga színű vizelet hiánya súlyos dehidratáció jele, amelyhez szükség van a sürgősségi helyre.

Ügyeljen a szomjúságra. Ha szomjas vagy szájuk ragacsos és száraz, dehidrált, jegyzi meg a KidsHealth, a Nemours Alapítvány által támogatott információs weboldalt. A súlyos szomjúság a súlyos kiszáradás jele, amely azonnali orvosi kezelést igényel.

Gondold át, hogy érzed magad. A kiszáradás fáradt és gyenge lesz. Szédülés, fejfájás, szédülés és delírium is a kiszáradás jelei. A súlyos kiszáradás eszméletvesztést okozhat.

Csípje be a bőrt a kezed hátulján. Ha úgy tűnik, hogy a bőr összeragad, akkor súlyosan kiszáradt és a kórházba kell mennie. Ha a bőr lassan visszaviszi az eredeti pozícióját, enyhe vagy mérsékelten dehidratált, és azonnal inni kell a folyadékokat. Ha a bőr gyorsan visszaviszi az eredeti pozícióját, akkor nem lesz vízmentes.

Nézd meg a szemed. Ha be vannak süllyesztve, súlyosan dehidratálva van, és azonnali folyadékcserét igényel.