Hogyan lehet megállni a gördeszkán lejtőn

Ha az egyszerű gördeszkázásból fejlődött, és készen áll arra, hogy elkötelezze magát a lejtő és tanulási trükkök terén, új biztonsági elkötelezettséget is kell tennie. Annak elkerülése érdekében, hogy 2006-ban több mint 65 000 15 évesnél fiatalabb fiatalember váljon a csukló, az alsó kar és a boka törések közé, megtudhatja, hogyan viselje megfelelő módon a sisakját, és fektessen be a bőr csúszkesztyűjébe és a bőröndbe. A biztonság kedvéért kövesse James Peters példáját, egy gördeszkás ingázót, aki mindig tapadós pályákhoz és járdákhoz ragaszkodik, ha lehetséges. Peters elkerüli a város utcáit és forgalmát, mert 2008-ban egy Seattle-i szülővárosában elpusztult egy autóbusz ütközésével.

Válassza ki a legfokozatosabb lejtést, amikor elsőként megtanulhatja, hogyan kell leállni a lejtőn. Érdemes időt kivenni a különböző lejtőhelyeken, és elkezdeni a gyakorlást a dombok aljánál.

Folytassa tovább a dombon, nagyon kis lépésekben, például 3 vagy 4 láb alatt. Gyakorolja négyszer annyit, amennyit gondolja, mielőtt elindulna a meredekebb meredekséghez és a gyorsabb sebességhez.

Menetrendi gyakorlatok ülések alatt hetek vagy hónapok a szelíd lejtőkön. Adj időt arra, hogy hagyja, hogy a leállási mechanizmusok bejussanak az izom memóriájába és ösztönösvé váljanak.

Töltsd át az összes súlyodat az elülső lábadra. A lábfékezési módszer mindkét szinten és lejtőn működik.

Tegye lassan a hátsó lábát a talajra. Használd a cipőed talpát.

Fokozatosan nyomást gyakoroljon a hátsó lábára, hogy lassuljon le. Alternatív megoldásként helyezzen egy lábat a gördeszka oldaláról, és húzza azt ott ahelyett, hogy mögötted.

Scout a Practice Spot

Lábfékezés

Ellenőrzött diavetítés

Helyezze az elülső lábát az első csavarokra.

Fordítsa élesen a tábla 90 fokos szögét lefelé. Fordítsa el a felsőtestét, és tolja a súlyát a forduló végéhez. Legyen készen arra, hogy sokszor leessen, mielőtt sikerülne.

Helyezze a kezét az útra, ha szükséges a stabilitáshoz és egy kis húzáshoz. Siding kesztyű, a tenyéren lévő műanyag tárcsákkal lehetővé teszi a gördősök számára, hogy kezüket ilyen módon használják.

Engedje, hogy a tábla leálljon. A manőver olyan, mint egy síelő vagy egy snowboardos megállási fordulója a szlalom vagy a snowboard futás végén.