Hogyan lehet felépíteni az immunrendszert a vírus elleni küzdelem után

Az immunrendszer az általános jólét létfontosságú része. Ha gyenge, akkor hajlamosabbak vagyunk betegségre és súlyos betegségek kialakulására. Ha nemrég beteg volt egy vírussal, akkor annál is fontosabb, hogy visszahúzódjon, hogy elkerülje a következő vírust, amely a városba kerül. A vírus elleni küzdelem után többféleképpen lehet felépíteni immunitását.

Tartsa tisztán a kezét. Számos vírus fogta el a baktériumok kapcsolatát. Ez gyakran akkor következik be, amikor megérint valamit, amit egy beteg érintett érint, vagy egy beteg emberrel kezet. Mindig mossa meg a kezét, ha kezet fogsz emberekkel vagy érinteni valamit, amit valaki megérintett. Ne érintse az arcát sem.

Futtassuk fel az antioxidánsokat. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek megölik a rendszerben a szabad gyököket, amelyek mutáns sejtek, amelyek betegséget okozhatnak. A magas C-vitamint, D-vitamint és A-vitamint, például citrusféléket, piros paprikát, paradicsomot, napraforgómagot és sárgarépát tartalmazó ételeket eszik. Ha nem elegendő gyümölcsöt és zöldséget kapsz, vegyél egy multi-vitamint is.

Próbálj ki egy kis gyakorlatot. A gyakorlat már ismert a test számára nyújtott sok előnye, mint például a testsúlycsökkenés, az izomterhelés, a jobb mobilitás, az agyműködés javulása és a jobb vérkeringés. Segíthet az immunrendszer kiépítésében. 30 perc gyakorlást kaphat hetente öt vagy több napon. Néhány példa: edzés, futás, úszás, kerékpározás és gyaloglás.

Vágja ki a rossz szokásokat. Számos olyan dolog van, amely csökkentheti az immunitásodat, és el kell távolítani a rutinodtól. Kerülje a dohányzást, a túlzott ivást és az illegális anyagok használatát. Nem csak csökkenthetik az immunitását, de károsíthatják a májat, tüdejét, szívét és agyat is.

Próbáljon ki gyógynövény-készítményeket. Számos gyógynövény-kiegészítő található, amely segíthet a védettségének növelésében. Ezek közé tartoznak a fokhagyma, ginzeng, probiotikumok, astragalus, aloe vera és echinacea. Használja ezeket az útmutatás szerint, mivel az FDA nem rendelkezik rájuk vonatkozó szabályozással.

Ne lazíts az alvásodon. Alvás közben a tested javítja, újjáépíti és gyógyítja. Ha nem kap megfelelő mennyiségű alvást, akkor az immunitásod veszélybe kerülhet. Célozzon hét-kilenc órát egy éjszakára, mivel ezek a Centers for Disease Control által meghatározott iránymutatások.

Igyon sok vizet. Ha véletlenül gyomortartalmú vírus van, jó esély van arra, hogy a fürdőszobába tett összes utazás kiszáradt. A folyadék feltöltéséhez naponta akár nyolc pohár vizet is meg kell inni. A víz segít enyhíteni a toxinokat a rendszerből, így az előnyök kettősek.