Hogyan kell kezelni a tendinitis a karban

Az inak erős, tartós szálak, amelyek összekapcsolják az izmokat a csontokkal. A karodban az inak összekapcsolják az izmokat, amelyek lehetővé teszik, hogy felemelje a karját a vállán és hajlítsa a könyökét. Tünetgyulladást tapasztal – gyulladás a karban -, amikor a karját ugyanúgy használja, túlzottan megadóztatja az inak használatát. Például kar-tendinitis például tenisz könyök, golfozó könyök, korsó válla vagy úszó válla. Ha fájdalmas tüneteket tapasztal és nehézséget okoz a kar mozgatásával, lépéseket tehet a gyulladás minimalizálása és az ín szakadásának elkerülése érdekében.

A kar rögzítéséhez használjon bilincset, bilincset vagy hevedert. A mozgás korlátozása lehetővé teszi, hogy a karcsontok pihenjenek és csökkenthetik a fájdalmat.

Különböző tevékenységeket végezzen azoktól, amelyek a tendinitis kialakulását okozták. Például, ha teniszezik tenisz könyökét, váltson úszni, hogy fenntartsa a mozgástartományt és gyakorolja a karját, mégis a karját más módon dolgozza fel.

A jégcsomagot az érintett területre juttassuk, vagy jégmasszázs poharat hozzunk létre, hogy egy műanyag habszivacsot töltsünk a vízben és megfagyjuk. Dörzsölje a csészét az érintett terület felett, hogy csökkentse a duzzanatot és minimalizálja a fájdalmat okozó izomgörcsöket. Ne alkalmazzon jeget több mint 20 percig, mivel ez károsíthatja a bőrt.

Vegyünk gyulladáscsökkentő gyógyszereket, például acetaminofen, ibuprofent vagy naproxent. Ezek a gyógyszerek nem csak a fájdalomcsillapítást segítik elő, hanem csökkenthetik a kar-tendinitishez társuló duzzanatot is. Ha acetaminophenet szed, tartózkodjon naponta több mint 4000 mg-ot.

Gyakorolj rendszeres nyújtó gyakorlatokat. Ha tapintó fájdalmat érez, nyissa ki az érintett karot előtted, és ujjaival lefelé mutasson. Fogja meg az érintett karját a másik karjával, és nyomást gyakoroljon arra, hogy a kéz közelebb kerüljön a testéhez, és nyújtsa a könyökhez csatlakozó inakot. Tartsa 15 másodpercig, majd engedje el. Ismételje meg háromszor.

Használjon ellenálló szalagokat, hogy erősítse az izmokat a karjai körül. Ez segít stabilizálni a csontokat, és lehetővé teszi a szervezet számára, hogy jobban ellenálljon a nyomásnak. Példák a gyakorlatokra: a sáv elhelyezése a keze körül, és a lábujjával lépkedve. Húzza fel a zenekart, hogy felemelje a kezét. Alsó, ha visszatér a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg 10-szer.