Hogyan kell főzni sárga split borsót

Függetlenül attól, hogy kevesebb húst eszel, vegán szájpad van, vagy gluténmentes táplálékot indít, a sárga borsó az egészséges fehérje, szénhidrát, rost és néhány B-vitamin. Az impulzusok néven is ismertek, a sárga szétválasztott borsó nem igényel olyan hosszabb áztatást, amelyet más szárított hüvelyeseknek szüksége lehet.

Öntsük a szárított, osztott sárga borsót egy 6 qt. Vagy nagyobb holland sütő, crockpot vagy állvány és vízzel fedett. Cserélje fel a borsót körbe, és öntsön át egy szitán vagy egy szűrőn. Ismételje meg háromszor a por vagy törmelék eltávolítását.

Hozza vissza a borsót a crockpot, a készlet vagy a holland sütőbe. Adjunk hozzá vizet egy-két hüvelyk borsó fölött. Judy Kingsbury a tapasztalt vegetáriánus tanácsos a só vagy a szódabikarbóna hozzáadásával szemben, mert a nátrium meggátolja a lágyulást.

Húzza fel a forralási forrást, mielőtt lerakja a hőt közepesre alacsonyra, ha készletet vagy holland sütőt használ a tűzhely tetején. Főzze magasra, ha egy crockpotot használ. A legjobb főzött pulzusok tanácsot adnak a főzésre mindaddig, amíg a borsó nem önmagában pürékbe kerül, nem pedig mereven követve az ajánlott főzési időt.

Drain borsó, fenntartja az összes folyadékot. Öntsünk egy élelmiszer-malomba vagy keverőbe, és egyenletesen egyenletessé tesszük. Tegye vissza a kevert borsót és az összes folyadékot a készletbe, crockpotba vagy holland sütőbe. Adja hozzá az opcionális összetevők bármely kombinációját az egyéni ízléséhez. Süssünk további 30-45 percet alacsony hőfokon, alkalmanként megkeverve. Add hozzá a hagymát és a tejeket vagy a főtt húsokat 15 perccel a kiszolgálás előtt. Add hozzá a friss fokhagymát öt perccel a kiszolgálás előtt.

Tálaljuk fel 1/2 csésze főtt rizs, amaranth, quinoa, pirított hajdina vagy dara / fő.