Hogyan segítik az ifjúsági sportok az akadémikusokban a gyerekeket?

Az ifjúsági sport számos előnnyel járhat a fiatalok számára. Némelyikük magában foglalja a játékban játszott sport ismeretét, megértését, hogy mit vesz igénybe a verseny és a csapat tagjainak élvezete. A sportolás során a fiatalokat is tanítják a felelősségvállalásról és a csapat tagjaivá válnak – a csapatmunka fontosságáról. Mivel az ifjúsági sportokban való részvétel kiváltság, a gyermekeknek az iskolában való jól teljesítik ezt a jogot.

Meg kell keresniük a Privilege-t

A hallgatók gyakran kötelesek fenntartani egy adott átlagot a tanáraik számára ahhoz, hogy jogosultak legyenek játszani. Ha a diákok a mezőre, a bíróságra vagy a jégre akarnak jutni, akkor meg kell keresniük ezt a kiváltságot, ha jól végeznek az osztályteremben. A sportolás ösztönzést jelent az osztályteremben való jól teljesítésre.

Jobb középpontba kerülnek

Azáltal, hogy erőfeszítéseiket arra összpontosítva, hogy jól játszhatnak az osztályban, a diákok megtanulják összpontosítani magukat a témára. Ez lehetővé teszi számukra, hogy többet tanuljanak, ha nem rendelkeznek ilyen motivációval, és segít nekik abban, hogy a legtöbbet hozza ki az órában töltött időből és a tanulásból.

Magasabb önbecsülésük van

A sportolás gyakran növeli a fiatalok önérzetét, mert csapattársak vesznek körül, akik barátokká válhatnak. A megnövekedett társadalmi státusz gyakran olyan jobb magatartást eredményez, amely gyakran a gyermeknek lelkesedőbbé válik a különböző tevékenységek – köztük a tudományos törekvések – felé. A Michigan Állami Egyetem Ifjúsági Sport Kutatóintézetének kutatói szerint a sportolók fiataljai az iskolában jobban teljesítenek, mint azok, akik nem.

Megvan az ösztöndíjak lehetősége

A sportban való részvétel egyik legfőbb előnye, hogy a sportolók, akik jól teljesítenek a választott területen és megfelelnek az akadémiai felelősségüknek, ösztöndíjat nyerhetnek. Míg az ösztöndíj alapja lehet a sportban elért sikere, a fiataloknak lehetőséget biztosít arra, hogy olyan oktatást kapjanak, amelyet egyébként nem tudnak megfizetni.

Vigyázz a korrupcióra

Míg az oktatási és atlétikai rendszer rendkívül jól működik, hogy segítsen a fiataloknak sportosan, tudományosan, társadalmilag és erkölcsileg fejlődni, a rendszert a tanárok és az edzők megváltoztathatják, akik a rendszert saját célokra használják. Például egy futó csillag nem fog tudni játszani, mert nem teljesíti az osztálytermi szabványt. Ha edzője megpróbálja nyomást gyakorolni a tanárra, vagy ha a tanár egy “szünetet” ad a diáknak, és lehetővé teszi, hogy játsszon még akkor is, ha az akadémiai teljesítménye rosszabb, akkor a rendszer le van győzve. Az időgazdálkodás és a munkahelyi etika tanulása helyett a hallgató megtanulja, hogy a hatalommal és befolyással rendelkezők megkapják, amit akarnak akkor is, ha nem élvezik a kiváltságokat.