Hogyan kell mérni a derékvonalat és a csípőt

A saját övvonalad és csípőddel megmérheted egészségi állapotát, valamint egy diétás vagy fitneszprogram sikerét. Az ilyen méretű méretek hasznosak, mivel gyors és egyszerű módja annak, hogy megbízható testméret-információkat kapjanak. A övvonal és a csípő mérése azonban félrevezető lehet. Például egy nagy csípőtengelyű személynek lehetnek nagy gluteális izmok, és a mérés nem fogja megkülönböztetni az izmokat a testzsírtól.

Derékvonal

Álljon egy tükör felé, és keresse meg a csupasz törzsének legkeskenyebb részét. A legszűkebb résznek a hasi gomb fölött és a xiphoid folyamat alatt, vagy a bordája közepén kell lennie.

Hips

Álljon magasra, és tekerje a szalagot a derék keskeny része körül.

Pihold az izmaidat anélkül, hogy elvesztenéd a testtartását, és kilélegezhetnél. Olvassa el a mérőszalag mérőpontját, amely megfelel a végének. A mérés elvégzése közben ne húzza szorosan a mérőszalagot. Az ujjához elegendő hely legyen ahhoz, hogy a szalag mérete alatt csússzon.

Jegyezzük fel a mérést, ahol a szalagmérő megfelel a végének.

Második mérés elvégzése a pontosság biztosítása érdekében.

Álljanak oldalra egy tükörre. Határozza meg a csípőjének vagy a nadrágjának legnagyobb részét, attól függően, hogy melyik folt a combok fölött van.

A szalagot a legszélesebb terület köré tekerjük. A mérőszalagnak elég laza kell lennie ahhoz, hogy ne láthassa a bőr tömörítését, de nem annyira laza, hogy elcsúszik a területről.

Jegyezzük fel a mérést, ahol a szalagmérő megfelel a végének.

A második mérés elvégzésével ellenőrizze a pontosságot.