Hogyan kell meggyőzni az embereket, hogy több vizet itassanak

Víz nélkül a tested nem működik, testtömegének több mint fele a vízből származik, jelentette a Kids Health honlapja. A szervezet minden szervéhez, szövetéhez és folyamathoz szükséges víz szükséges a megfelelő működéshez. Bár a legjobb vízforrás egyszerűen tiszta vizet fogyasztani, rendszeresen növelheti a vízbevitelét a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, mivel ezek nagy mennyiségű vizet tartalmaznak. Meggyőzni valakit arra, hogy több vizet inni tud, sokféleképpen élvezheti őket, az energia szintjétől a súlyig. A személynek minden nap legalább nyolc szemüveget kell inni, mindegyiknek 8 uncia vízzel kell lennie.

Tájékoztassa a személyt arról, hogy a víz segíthet neki elveszteni és fenntartani az egészséges súlyt. A szomjúság gyakran téveszti az éhséget, és rendszeresen ivóvízzel csökkentheti az esélyét arra, hogy ezt a hibát elkövethesse, és ételt készítsen, amikor inni kell. Egy pohár vizet fogyasztva minden étkezés előtt 20 perccel, és minden étkezés közben egy pohár vizet fogyaszthat az étkezés során kevesebbet enni, ha töltel fel, ami segíthet a fogyásban.

Beszéljünk a rendszeres vízfogyasztás egészségügyi előnyeiről. A megfelelő vízfelvétel megőrzi a sejteket az egész szervezetben, tele tápanyagokkal és megfelelően működik. Továbbá, a víz megőrzi a bőr kiszáradását a hidratálással.

Növelje a személy tudatosságát arról, hogy az ivóvíz megtarthatja őket. Még enyhe mennyiségű kiszáradás is elfáradhat, és rendszeresen ivóvízzel elkerülheti és csökkentheti a fáradtság mértékét.

Mondja meg neki, hogy ivóvízzel elkerülheti a nem kívánt fejfájást. A nem kielégítő vízbevitel vezethet a kiszáradás által okozott fejfájásokhoz. Ivóvíz, még akkor is, ha a fejfájás már elkezdődött, segíthet a súlyosság csökkentésében.

Tájékoztassa őt a következményeiről, ha nem iszik elegendő vizet. A súlyos dehidráció tünetei közé tartoznak a szájszárazság, az elsüllyedt szemek, a kopott bőr, amely nem ugrál vissza, láz, gyors légzés, alacsony vérnyomás és gyors szívverés. Ha egy személynek vannak ilyen tünetei, azonnali orvosi ellátást igényel.

Beszélj arról, hogy a víz nem tartalmaz kalóriát, ami azt jelenti, hogy annyit iszol, amennyit csak akar.

Mondja meg neki, hogy használjon szelet gyümölcsöt, például limeset vagy citromot, hogy adjasson ízeket a vízhez, ha nem elég ízletes.

Beszéljétek meg a víz emésztőrendszerét. A rendszeres vízfogyasztás segíthet megakadályozni, hogy székrekedéssé váljon, és az emésztőrendszert megfelelően működtesse. A víz rendszeresen segít eltávolítani a szervezetből származó toxinokat is.