Hogyan lehet megszabadulni a fehér dudorok oldalán a nyelv

A nyelv tetején, oldalán és alján előforduló fehér dudorok általában gyulladt ízlelőbimbók vagy papilla. Ez akkor fordul elő, ha az ételekből származó túl sok sav vagy az ízlelőburok átszúrása irritálja a nyelvet és kis fertőzést okoz. Ezek általában elmenekülnek magukon, de vannak olyan dolgok, amiket tehetünk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.

Öblítse száját meleg sós vízzel napi két-három alkalommal. A meleg csökkenti a duzzanatot és a fájdalmat, miközben a só elősegíti a gumi száradását, amely az ízlelőbuborék belsejébe szorul.

Alkalmazzunk egy kis adag magnéziumot a hasadékra, hogy megnyugtassuk az irritációt és neutralizálja a savat a szájban. Ez megakadályozza az ízlelőbuborék további károsodását.

Egyél a lágy ételeket a gyógyulási folyamat alatt, amely 3-7 napig tart. Kerülje az erősen savas ételek és italok, például a pizza, a paradicsom, a citrusfélék és a gyümölcslevek, valamint a szeszes italok. Ezek az ételek és italok tovább irritálhatják és gyulladják a fertőzést a fájdalom súlyosbodása mellett.

Alkalmazzon egy zsibbadó gélt, amely a csecsemők fogadására szolgál az érintett területre. Ez átmeneti fájdalomcsillapítást biztosít, miközben védő bevonatot képez a koponya körül. Ez elősegíti a gyógyulást, miközben további irritációt tart.