Hogyan építsünk izomot edző edzéssel

Tudod, hogy az izmok építése javítja a megjelenését és a napi működését. Egy erősebb, karcsúbb test növeli az atlétikai teljesítményét, potenciálisan segít megelőzni a sérülést, javítja a csontsűrűséget és növeli önbizalmát. Nincsenek hátrányai az izomépítésre, kivéve a szükséges munkát. Minden héten legalább három alkalommal teljes testtel kell edzésre készíteni a sovány izomot. Menj az edzőterembe egy tervvel, de a szárnyalás általában nem hoz nagy eredményeket.

Hatodik egymást követő napot jelölje ki az edzésnapjaidra. Engedélyezze legalább 48 órát a munkamenetek között. Kezelje ezeket az üléseket a legfontosabb prioritásként, ne hagyja ki vagy ne ütemezze az edzésprogramokat, hacsak nincs más lehetőségük.

Tervezzen egy teljes testet minden munkamenethez. Az egész testet hetente háromszor képzésben részesíti, azt jelenti, hogy többször találsz minden izomcsoportot, és mindegyik edzésen stimulálod az izom-indukáló hormonok felszabadulását, ami gyorsabb izomnövekedést eredményezhet.

Választani kell az összetett gyakorlatokat az elkülönítési gyakorlatokon keresztül. A vegyület gyakorlása során több ízületet és izmokat használnak minden emelkedéssel, ami azt jelenti, hogy minden mozdulattal többet kapsz. Plusz ugyanabban az izomcsoportban dolgozik többször is a munkamenet során anélkül, hogy órákat kellene töltenie az edzőteremben. Például a mellkasi prés elsősorban a pectoralis majorot célozza meg, és másodlagosan a tricepszet és az elülső deltoidokat használja. Add hozzá a tricepszet az edzéshez, és ismételten használod a tricepszeket, mint másodlagos izmokat és a mellkast és az elülső csontokat. Nem kell három-négy feladatot elvégeznie minden egyes testrész számára – ez időt és energiát takarít meg, így többet tehet az egész edzésedre.

Végezzen el minden hatalmas izomcsoportból a gyakorlat nyolc-tizenkét reprodukcióját három-hat alkalommal. Például a mellkasra, a hátsó sorokra, a csípőre és a lábra húzódó süllyesztésekre, az oldalirányú emelésekre a vállakra, a súlycsökkenésekre a tricepszek és a bicepszek fürtjei esetében. Az egyszeri ismétlés maximális 80 és 85 százaléka közötti súlyokat használjuk – a legnagyobb súlyt, amelyet egy alkalommal fel lehet emelni. Pihenjen 30-60 másodpercig az egyes készletek között.