A lóherecsírák egészségügyi előnyei

Lehet, hogy a kelbimbó mint egyszerű feltöltés a saláta vagy a szendvics. Csírázott magvaként azonban a kelkáposzta olyan koncentrált tápanyagforrás, amelyet az új növény növekedésének támogatására terveztek, és az étrendbe való bevonás segíthet az alapvető tápanyagigény kielégítésében. A lucerna kelbimbó, a lucernacsírahoz hasonló megjelenésű és ízű, fehérje, rost, kalcium, vas, C-vitamin és folsav biztosít. Hozzáadása a salátához vagy a szendvicshez számos egészségügyi ellátást kínál.

Alacsony kalória

A Clover hajtások ízét és crunch-ét adják az ételeihez anélkül, hogy túlterheltek volna a kalóriákon. A nyers lóherecsok 100 gramm adagja 23 kalóriát tartalmaz. Összehasonlításképpen, egy szalonna szalonnát, amelyet saláták és szendvicsek ízét és crunch-ét adnak hozzá, szeletenként 45 kalóriát tartalmaz. Az alacsony kalóriatartalmú ételeket is beleértve az étrendben, például a lóherecsíkokban, könnyebbé teheti egyensúlyt a kalóriákkal, hogy egészséges súlyt tartson.

A fehérje forrása

A Clover hajtások segítenek a fehérje igényeinek kielégítésében is. Valójában a lóherében a kalóriák többsége, 70 százaléka fehérje tartalmából származik. A lóherecsok 100 g-os adagja 4 g fehérjét tartalmaz, ami napi 8 százalékát teszi ki. A Clover hajtások nem adnak el minden esszenciális aminosavat, így nem teljes fehérjeforrás. De ha egy változatos étrendet eszel, amely más zöldségeket és gabonákat is tartalmaz, akkor képesnek kell lennie arra, hogy megfeleljen az alapvető aminosav szükségleteinek.

Fiber forrás

A Clover hajtások is segítenek a szál igényeinek kielégítésében. A 100 g-os adag 2 g rostot tartalmaz, ami napi 8 százalékát felel meg. A lóherecsíkok rostjai segíthetnek a testsúlycsökkentésben az emésztés lassításával, és így tovább érezhetik magukat. Ezenkívül, beleértve a rostban gazdag élelmiszerek étrendjének csökkentését, mind a szívbetegség, mind a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát csökkenti.

Vitaminokban gazdag

Mint már említettük, a kelkáposzta az esszenciális tápanyagok koncentrált forrása, beleértve a vitaminokat is, amelyek segítik a növény növekedését. A Clover hajtások C vitamint, A-vitamint, B vitamint és K vitamint biztosítanak. A lóherecsok 100 g-os adagja a C-vitamin napi értékének 14% -át, a napi vitaminérték 38% -át adja. A C-vitamin fontos antioxidáns Megvédi sejtjeit az oxidatív károsodástól, és csökkentheti a szívbetegség és a cukorbetegség kockázatát. A K-vitamin szükséges a véralvadáshoz.

Bár a lóherecsíkok nem jelentenek jelentős mennyiségű ásványi anyagot, kevés esszenciális anyagot tartalmaznak, beleértve a kalciumot, a vasat, a foszfort, a cinket, a szelént és a magnéziumot. A csírák egy adagja megfelel a napi érték 5% -a vasnak. A világ népességének akár 80 százaléka is vas hiányos lehet, a Dietary Supplements Hivatala szerint. A vas elengedhetetlen a szervezetben lévő oxigént hordozó fehérjék előállításához.

Rich in Minerals