Száraz alkoholos tünetek

Áttekintés

Az a kérdés, hogy van-e olyan feltétel, mint a “száraz alkoholizmus”, tudományosan ellentmondásos. A kifejezés olyan állapotra utal, amelyben egy személy már nem alkoholos, de továbbra is hasonló gondolati mintázattal és viselkedéssel rendelkezik, mint egy alkoholista, aki ivott. Az Alkohol Abúzus és Alkoholizmus Országos Intézete beszámol arról, hogy az alkoholizmus olyan betegség, amely egy életen át folytatódik. Valószínű, hogy egy személy alapvető személyiségjellemzői nem változnak, mert már nem iszik alkoholt. A száraz alkoholfogyasztás tünetei lehetnek az alkoholfogyasztás abbahagyása miatt.

Harag

Az a személy, aki abbahagyja az alkoholfogyasztást, még mindig olyan dühös lesz, mint az iváskor. Ahelyett, hogy alkoholizmussal dühbe irányítana, a száraz alkoholt gyakran dühösnek tartja, aki megváltoztatta az életét, függetlenül attól, hogy az a házastárs, aki azzal fenyeget, hogy távozik, vagy egy bírósági rendszert, aki azzal fenyegetőzött, hogy bebörtönzi, ha nem tartózkodik az alkoholtól. Ez a harag gyakran felbukkan a felszínre néhány hét után a nászút ideje alatt az új józanság. Ellenőrzött, ez vezethet az alkoholfogyasztás újrakezdéséhez.

Boldogtalanság

A száraz alkohollal a boldogtalanság vagy a depresszió állapotába lehet telepedni, mivel az élet körülményeit józan fényben látja. Az ivás közben lehet, hogy az életét javítja. Az önelégültség más nézetet hozhat: az életkor, a kihagyott lehetőségek, az egészségi állapot és a karrier állapotát. Az önelégültség gyakran új életmódbeli változtatásokat is eredményez – egy ígéret, hogy monogám, a gyermekek felügyelete, az egyház vagy a családi összejövetelek meglátogatása, a munkahelyi jólés. Feltéve, hogy boldoggá válik ezeken a változásokon keresztül, az alkoholisták elégedetlenek lehetnek az életével.

impulzivitás

Az alkohollal való visszaélés nem változtatja meg az alkoholista alapvető impulzivitását. A Cigna Behaviour Health azt magyarázza, hogy ez az impulzivitás az alkoholisták érdekeivel ellentétes cselekvéseket vonhat maga után. Az absztinencia, különösen, ha személyes vágyakkal jár, más területeken kiütéses viselkedéshez vezethet. Ez a felelőtlen viselkedés átruházása a promiszkuitás, a szerencsejáték vagy a kockázatos sporttevékenységek, például az illegális utcai versenyek formájában nyilvánulhat meg. Ezt a viselkedést a család hozzáállása táplálja: “mindaddig, amíg nem ivott, nem érdekel, mit csinál.”

Éretlenség

Az alkoholtartalmúak sok esetben kihagyják azokat a lehetőségeket, amelyeket az érett élet kínál. Ez annak köszönhető, hogy túlzott alkoholfogyasztást alkalmazott. Lehet, hogy nem áll készen arra, hogy foglalkozzon egy munkával, egy egészséges kapcsolattal vagy egy szülővel. Úgy tűnhet, mint egy évelő tinédzser, aki nem nőtt fel párhuzamozó csoportjával együtt. Kérheti, hogy azonnal találkozzon az akaratával. Éretlensége manipulatív vagy passzív-agresszív viselkedésként manifesztálódhat, amikor a varázsa nem segít neki abban, hogy megfeleljen a céljának.