Olyan gyógyszerek, amelyek hamis pozitív gyógyszeres teszteket okozhatnak

Áttekintés

Új munka vagy gyermek elfogadásának két oka van annak, hogy szükség lehet a kábítószer-tesztre. Ezek a vizsgálatok tipikusan vizeletmintát vizsgálnak alkohol, marihuána, amfetaminok, benzodiazepinek, barbiturátok, fenciklidin (PCP), kokain, lizergsav-dietilamid (LSD) vagy erős opioidok által okozott fájdalomcsillapítók jelenlétére. De a vizelet gyógyszeres vizsgálatok nem tökéletesek, és sok előírt és over-the-counter gyógyszer hamis pozitív tesztet eredményezhet. Ez különösen akkor lehetséges, ha a gyógyszerek vagy bomlástermékeik kémiai szerkezete hasonló a vizsgált gyógyszerekhez. A hamis pozitív vizeletmintákkal járó kábítószerek közé tartoznak bizonyos antibiotikumok, hideg gyógyszerek, pszichiátriai gyógyszerek és fájdalomcsillapítók.

Antibiotikumok, hideg gyógyszerek és antihisztaminok

Az egyik leggyakoribb antibiotikum, az amoxicillin (Amoxil), hamis pozitív tesztet okozhat a kokain számára. A kinolonok, antibiotikumok csoportjai, köztük az ofloxacin (Floxin), a levofloxacin (Levaquin) és a ciprofloxacin (Cipro), hamis pozitív teszteket eredményezhetnek az amfetaminok és opioidok esetében. A rifampin (Rifadin), a tuberkulózis kezelésére gyakran alkalmazott antibiotikum az opioidok hamis pozitív eredményéhez is vezethet. A cefradin antibiotikumot (Velosef) szedő személyeknél hamis pozitív LSD-tesztet lehet végezni, az efedrin és a pszeudoefedrin, az összetevők gyakran megtalálhatók a dekongesztánsokban vagy a hideg gyógyszerekben, hamis pozitív tesztet okozhatnak az amfetaminok számára. Az antihisztamin-difenhidramin (Benadryl), amelyet tipikusan allergiára használnak, hamis pozitív opioid-tesztet eredményezhet. Egy másik antihisztamin, a prometazin (Phenergan), amelyet gyakran hányingerellenesnek is használnak, hamis pozitív tesztet is nyújthat az opioidok, valamint az amfetaminok számára.

Pszichiátriai gyógyszerek

A diazepam (Valium), amely egy közös szorongás elleni gyógyszer, hamis pozitív eredményt adhat az alkohol számára. Egy másik szorongás elleni gyógyszer, a buspiron (Buspar), hamis pozitív LSD-tesztet eredményezhet. Számos antidepresszáns gyógyszer okozhat hamis pozitív tesztet az LSD-nek, beleértve a bupropion (Wellbutrin), fluoxetin (Prozac), desipramin (Norpramin), imipramin (Tofranil), amitriptilin (Elavil), trazodon (Desyrel), szertralin (Zoloft) és doxepin Sinequan). A szertralin hamis pozitív tesztet is nyújthat benzodiazepinekre, míg a bupropion és a trazodon hamis pozitív tesztet adhat az amfetaminok számára. Hamis pozitív PCP-vizsgálatot lehet végezni azoknál a betegeknél, akik venlafaxint (Effexor), egy másik antidepresszantort és lamotrigint (Lamictal) szednek, a bipoláris rendellenesség és rohamok kezelésére szolgáló gyógyszerek, a skitizofrénia és más, pszichotikus tünetekkel járó betegségek kezelésére alkalmazott klórpromazin (Thorazine) , Hamis pozitív teszteket nyújthat az amfetaminok, az opiátok és az LSD-k számára. Más antipszichotikumok, például a tioridazin (Mellaril), a haloperidol (Haldol) és a proklórperazin (Compazine) szintén hamis pozitív LSD-tesztet eredményezhetnek. A kvetiapint (Seroquel) szedő betegek, a skizofrénia, a depresszió és a bipoláris zavarok elleni antipszichotikus gyógyszerek hamis pozitív tesztet nyújthatnak az opioidok számára.

fájdalomcsillapítók

A nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAIDS), mint például az ibuprofen (Advil, Motrin) vagy a naproxen (Aleve) alkalmazása hamis pozitív teszteket eredményezhet a marihuána, a barbiturátok és a PCP esetében. Bizonyos opioid fájdalomcsillapítók, mint például a tramadol (Ultram) és a meperidin (Demerol), hamis pozitív tesztet nyújthatnak a PCP számára. Egy másik opioid fájdalomcsillapító, a fentanil, hamis pozitív tesztet eredményezhet az LSD számára. A midrin, az acetaminofen és két másik hatóanyagot tartalmazó kombinált migrén elleni gyógyszer hamis pozitív eredményt adhat az amfetaminok számára.

Egyéb kábítószerek

A protonpumpa-gátlók, például a pantoprazol (Protonix) a fekélyek és a savas reflux kezelésére alkalmazott gyógyszerek csoportja. Hamis pozitív tesztet adhatnak a marihuánára. A ranitidin (Zantac), egy ilyen savval csökkentett gyógyszer, amely ilyen körülmények között alkalmazható, hamis pozitív eredményt adhat az amfetaminok számára. Egy hamis pozitív LSD-teszt előfordulhat azoknál a betegeknél, akik metoklopramidot (a Reglan-ot), a nyelőcső rendellenességeihez vagy hányingert okozó szereket alkalmaznak. A Labetalol (Normadyne), a vérnyomáscsökkentő gyógyszer, hamis pozitív értékeket adhat az amfetaminok És az LSD. A Verapamil (Isoptin) – magas vérnyomás és szívproblémák esetén – hamis pozitív tesztet okozhat az opioidok számára, míg szoros rokona, a diltiazem (Cardizem) hamis pozitív LSD tesztet eredményezhet. A metilfenidátot (Ritalin, Concerta) szedő személyek, amelyeket tipikusan a figyelemhiány és a hiperaktivitási rendellenességek kezelésére használnak, hamis pozitív tesztet végezhetnek az LSD-ben. Egy közös cukorbetegség elleni gyógyszer, a metformin (Glucophage), hamis pozitív eredményhez vezethet az amfetaminok számára.

Az, hogy a gyógyszer szedése ténylegesen okoz-e Önnek a hamis pozitív vizeletminták vizsgálatát, számos tényezőtől függ, ideértve a szedett gyógyszer mennyiségét, amikor az utolsó dózist és a vizeletkísérlet pontos típusát használták. Ezenkívül vannak olyan egyéb gyógyszerek is, amelyek a fent említetteken kívül néha hamis pozitív tesztet okoznak. Tehát, ha vényköteles vagy over-the-counter gyógyszert szed, akkor bölcs dolog a kábítószer-tesztet elhozni, hogy a teszter rögzíthesse őket, mert a vizeletvizsgálatok nem tökéletesek, Szűrővizsgálatok. Ha a teszt pozitív, akkor a vizeletmintát általában egy speciális laboratóriumba küldi, hogy pontosabb vizsgálatot végezzen annak megállapítása érdekében, hogy az eredmény valóságos vagy hamis-pozitív eredményt mutatott-e. Mary D. Daley, M.D.

További megfontolások