Olyan élelmiszerek, amelyek 50 év feletti kollagént és elasztint fejlesztenek

Bár a kollagén és az elasztin építésére szolgáló élelmiszerek hasznosak az élet bármely szakaszában, különösen fontos, hogy elegendő mennyiséget kapjunk az 50 év felettiek után. Ekkor a szervezet elkezd kevesebb kollagént és elasztint termelni, ami rugalmasság elvesztését és Feszességét a bőr és az arc jellemzői között.

C vitamin

A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a szervezet C-vitamint használ a kollagén és az elasztin előállításához, olyan fehérjék, amelyek segítik a bőr szilárd és rugalmas kezelését. A C-vitamin egy antioxidáns, és segít az immunrendszer támogatásában, így mind a szépség, mind az egészségügyi előnyök mind a vitaminban gazdag ételekből származnak. Az ajánlott 75-90 milligramm C-vitamin naponta támogatja a kollagén termelést. Ötvenes évek után a C vitamint tartalmazó különböző gyümölcsökre és zöldségekre kell koncentrálnia. A citrusfélék – például a narancs és a grapefruit – a paprika, az eper és az édesburgonya – jelentősen hozzájárulnak a C-vitamin beviteléhez.

lizin

A lizin egy olyan aminosav, amelyet a szervezet kollagént termel. Ez egy lényeges aminosav, ami azt jelenti, hogy míg a testednek szüksége van rá, a tested önmagában nem képes. Ehelyett kizárólag az Ön étrendje biztosítja. A vörös húsok, a sajtok és a diófélék mind magasak a lizinben, de magas zsírt is tartalmazhatnak. Ha 50 évesnél idősebb és súlyos küzdelemmel próbálkozol, próbáld ki a lizinben magas, de alacsonyabb zsírtartalmú szójababokat.

Mangán

Az Oregon Állami Egyetem Linus Pauling Intézete beszámol arról, hogy szervezetének szüksége van bőséges mennyiségű ásványi mangánra a kollagén és az elasztin termelésének növelése érdekében, különösen ha gyógyítja a sebeket. Ha 50 évesnél idősebb és sebészeti beavatkozás után is maradt, a mangán segít a bőrének, és segít gyógyítani. Az étrendnek kis mennyiségű mangánt kell biztosítania – 2,3 milligramm a férfiaknál és 1,8 milligramm a nők esetében. Az olyan ételeket, mint az ananász, a pekándió, a teljes gabona és a leveles zöldek, amelyek magas mangán. A nem-ortodox élelmiszerek, mint a tengeri moszat és más tengeri zöldségek, szintén magasak a mangánban.

Réz

A szervezetnek szüksége van az esszenciális ásványi rézre, hogy kollagént és elasztint kötjenek, hogy erős bőrt képezzenek. A réz, mint a mangán, sokféle ételben megtalálható, bár az állati szervekből, kagylókból, diófélékből és magvakból származó húsra koncentrálódik. Az egész gabonakészítmények, mint a kenyér és a tészták, szintén magasak az ásványban. A réz ritkábban megtalálható a gyümölcsökben és a zöldségekben, de a diéta és a diófélék, valamint a lencse és a gombák hozzáadásával hozzáadásával hozzáadhatja az ajánlott napi bevitelt is hozzáadásával diófélékhez és magvakhoz – például kesudióhoz, mandulához és napraforgómaghoz. Naponta 0,9 milligramm rézet használjon egészséges kollagén és elasztin termelésre.