Mennyi súlyt veszíthetek ha 4 mérföldet futok a hét 5 napján?

Egységes képzési program segítségével a futás hatékony módja lehet a fogyásnak. Ha világszínvonalú távolsági futókat nézel, észre fogod venni, hogy minden vékony. Az elit sprintek alacsony testzsírja lehetővé teszi az izom meghatározását. Míg nem versenyképes sportolóként kíván lenni, fogyás közben fogyni lehet. Számos tényező határozza meg, hogy mennyi súlyt veszítesz.

Kalória

A fogyáshoz több kalóriát kell kiadni, mint fogyasztani. Hány kalóriát kell fenntartania a súlyát az izomtömegétől és aktivitásától függ. Az aktivitás növelésével több kalóriát éget el. A font egyenértékű a 3500 kalóriával. Például, ha hetente öt mérföldet futsz, 350 kalóriát töltesz minden alkalommal, heti öt fontot veszítesz le, ami egy hét alatt 1750 kalóriát veszít.

Diéta

Ha rendszeres edzésprogramot indít, megváltoztathatja étrendjét is. Ha naponta 1,800 kalóriát fogyaszt, és naponta 2300 kalóriát éget, akkor naponta több mint 500 kalóriát használsz, mint ahogyan minden nap fogyasztsz. Hét nap alatt 3,500 kalóriát bocsát ki, mint amennyit elfogyasztott, ami azt jelenti, hogy hetente egy fontot veszítesz. Ez csak akkor működik, ha egyenletes étrendet fogyaszt. Ha túl keveset eszik kalóriát, testetek éhínséghez vezet, lelassítja az anyagcserét, így kevesebb kalóriát használnak.

Súly

Séta közben egy láb mindig a földön van. A futás minden lépésnél magában foglalja a test felemelését a talajról. A futó munka mennyisége nő a testtömeggel. A Fitness weboldalon található számológép használatával, 4 mérföld 40 percen át futva 306 kalóriát éget, ha súlya 100 lbs., Míg 200 lb. A futó égési sérülést okoz 612, ami kétszer annyi kalória.

sebesség

Csakúgy, mint egy autó, több gázt használ, hogy magasabb sebességgel haladjon, így az emberek is. Futás 4 mérföld óra egy 4 mph. A futók elhagyják a “per mile” kifejezést, és ezt 15 perces ütemként utalják, amely 15:00 órakor van írva. A 4 mérföldes 30 perces idő 7:30 sebesség vagy 8 mph. A gyors futók 5 órás tempóban húzódnak meg 4 mérföldet 20 perc alatt. A FitnessMagazine számológépe szerint egy 138 kiló közötti különbség van a 150 lb között. Runner 20 percet gyors, 6:00 ütemben, ami 367 kalóriát tartalmaz, míg ugyanaz a személy, aki 20 percig 10:00 ütemben fut, 229 kalóriát használva. A gyorsabb futás azt jelenti, hogy az ember kevesebb időt gyakorol. Amikor az erőfeszítés és az idő kombinálódott, nincs sok különbség a 4 mérföldes futás által fogyasztott kalóriák között. Csak egy 18 kalória különbség van 40 perc vagy 24 perc alatt. A 150 lb. Futó, amely 4 mérföld 40 perc alatt, 10:00 ütemben, 459 kalóriát használ. Ugyanez a futógép 441 kalóriát fog eltölteni 24 perc alatt 6:00 ütemben.

Terep

A Colorado-ban vagy egyéb nagy magasságban futó hegyi nyomvonal több kalóriát igényel, mint a tengeri pályán való futás több okból. Az egyenetlen felületen, a csúszós felületen vagy a homokban történő futás nagyobb erőfeszítést igényel és több kalóriát használ. A gravitációs gravitációnak a felfelé vagy felfelé léptető lépésekkel történő mozgatása súlyosabb kalóriát éget, mint egy sima felületen. A magas magasságon végzett képzés, ahol kevesebb oxigén van, emeli az alkalmazott kalóriák számát is.

Ahogy felállsz, észre fogod venni, hogy kevesebb erőfeszítést igényel ugyanabban a futásnál ugyanabban az időben. A lépésed simább lesz. Kevesebb kalóriát használsz a futtatáshoz. Az aerob testességet olyan változókkal lehet mérni, mint a VO2 és a laktát küszöbérték, amelyek azt mutatják, hogy a tested anyagcseréje oxigént használ az edzés során. Gina Kolata a The New York Times-ban elmagyarázza, hogy nincs olyan konkrét futó forma, amely a leghatékonyabb. A futás során felhasznált kalóriák becslése a tempóból, a terepből és a súlyából adható meg. Még egy futó edző, aki megfigyeli, hogyan fut, nem tudja pontosan megmondani, hogy hány kalóriát éget. A futás során használt kalóriák kiszámítása nem pontos tudomány.

Fitness és forma futása