Hogyan lehet semlegesíteni a sós húsokat

Akár túl sok sót ad hozzá véletlenül vagy szándékosan, a sós hús soha nem jó dolog. A sóban lévő nátrium veszélyeztetheti az egészségét, és az íze tönkreteheti ételeit. Bár a sós hús semlegesítése lehetséges, kihívás lehet. A kikeményedési folyamat részeként sót használó keményített hús további kihívást jelent. A hús típusától függően a só semlegesítésére szolgáló eljárás előfordulhat főzés előtt vagy közben.

Frissen kikeményített húsokat, például sonkát vagy húst, amelyet hideg folyóvízben sós sóoldatba áztattak főzés előtt. Alapos öblítés eltávolítja a felesleges sót a hús felszínén. A hús sütése előtt szárítsa meg a húst papírtörlővel.

A kiszáradt vagy természetes sós húsokat egy nagy fazék hideg vízzel áztassa fel, hogy segítsen eltávolítani a felesleges sót, ha a húsát a sütőben vagy a grillen főzni tervezi. A só eltávolítással történő semlegesítéséhez szükséges idő függ a sóság súlyától és mértékétől. Kisebb vagy kevéssé sós vágást 6-12 óráig, és nagy vagy nagyon sós vágásokat legfeljebb 72 óráig. Cserélje ki és cserélje ki az áztató vizet 4-6 óránként függetlenül attól, hogy mennyi ideig áztatja a húst.

Keverjük össze a fehér cukrot és az almaboret 1: 1 arányban, 1 tk. ből. Add hozzá ezt a keveréket sütési folyadékhoz, amikor pörkölsz vagy párolod a húst, vagy megszórjuk a már főzött húsra.

Adjunk hozzá savas összetevőket, például borokat vagy citruslevet, hogy megváltoztassuk a főzőfolyadék pH-ját a só semlegesítésére. Egy másik lehetőség az, hogy savas összetevőket használjunk, hogy sütést készítsen a sós hússzeletekre a tálalás előtt.