Az újrahasznosítás hatékony módjai és a nem biológiailag lebomló hulladékok csökkentése

Áttekintés

A biológiailag lebomló hulladékok, például az élelmiszer-maradványok és az udvari metszetek feldolgozása a komposztba, vagy a helyi hulladéktároló létesítményen keresztül történő újrahasznosítás révén a háztartások vagy a vállalkozások hulladékáramának nagy részét kiküszöböli. Mindazonáltal a hulladékok nagy része nem bomlik gyorsan vagy soha. Az előre gondolkodva csökkentheti hulladéktermelését és újrahasznosíthatja a csomagolást, nem pedig eldobhatja.

Fontolja meg a csomagolást

Élelmiszerek vagy fogyasztási cikkek vásárlásakor az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége ajánlja, hogy újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolású termékeket, pl. Műanyag vagy üvegedényeket válasszon. Ha ez nem lehetséges, válassza a legkisebb csomagolású terméket. Például, ha egy fejhallgató egy műanyag héjba kerül, és egy másik műanyag ablakban lévő kartondobozban van, válassza az utóbbit. Az irodában vagy otthon vásárolhat papírra és kartonra csomagolt papírt, nem műanyagot.

Használjon ruhadarabokat

A CalRecycle weboldal ajánlja a ruhák, szalvéták és rongyok használatát takarításhoz és étkezéshez, valamint újrafelhasználható táskákhoz, különösen ruhadarabokhoz, vásárláshoz, piknikezeléshez és szállításhoz. Annak érdekében, hogy még jobban csökkentsük a hulladékot, vágjuk fel a régi ruhákat rongyokra és szalvétákra, és vágjuk el a rózsaszín strandot és a fürdőlepedőket kézi törölközőkre, ne pedig újakat vásároljunk. Még saját, újrafelhasználható táskákat is meg lehet varrni farmerből vagy vászonból.

Fedje le és tárolja a maradványokat újrafelhasználható tartályokban

Ne vásároljon alumíniumfóliát, műanyag csomagolást vagy viaszolt papírt. Használjon üveg- vagy műanyag tartályokat a fedelek tárolására. Ahelyett, hogy átadná az ételt az edények tárolóedénybe, amikor a következő vagy két napon belül megeszik, helyezze a lemezt a tányér tetejére vagy tányérjára, és tegye be a hűtőbe.

Tömeges vásárlás

A CalRecycle a csomagolási hulladék csökkentése érdekében ajánlja a gabonafélék és gabonafélék vásárlását a legnagyobb rendelkezésre álló csomagokban. Sok élelmiszerboltban vannak ömlesztett árucikkek, ahol a gabonafélék, a gabonafélék, a tészta, a rizs, a szárazbab és a fűszerek pontos mennyiségét meg lehet vásárolni. A saját újrafelhasználható táskákat hozza az üzletbe, hogy ömlesztett árut vásároljon.

Amikor otthoni ömlesztett beszerzéseidet megszerezte, védje őket hosszú távú tárolásukra, ha azokat mentett műanyag vagy üvegedény tárolókba helyezi át. Helyezzen olyan tárgyakat, amelyeket a következő néhány hétben, például a gabonafélékben, a műanyag edényekbe, például a nagy tejelő tartályokba fog használni. A fűszernövények bébiételben vagy egyéb kis üvegekben tárolhatók. A tészta, a rizs, a liszt és a bab elfér a régi spagetti mártással vagy savanykás üvegekkel. Az újrahasznosításra szánt szagok eltávolítása érdekében a “Natural Home” azt ajánlja, hogy meleg vízzel és fehér ecettel mosogassák meg, vagy hagyják, hogy az öblítés előtt egy éjszakán át üljön a keverékkel.

Ahelyett, hogy alkáli elemeket vásárolna, újratölthető elemeket és töltőt vásárolhat. Ezeket az akkumulátorokat több százszor töltheti fel, mielőtt elköltötték őket. Ha a lúgos vagy újratölthető elemeket teljesen elhasználták, újrahasznosítsa őket a helyi veszélyes hulladékkezelő létesítményen vagy az elemeket újrahasznosítóként. A gyógyszertárak, a hardverraktárak és az elektronikai kiskereskedők néhány példát jelentenek azoknak a vállalkozásoknak, amelyek akkumulátor-újrahasznosítási programokkal rendelkezhetnek.

Használja újra az élelmiszert a száraz tároláshoz

Akkumulátorok feltöltése és újrahasznosítása