Mennyi súlyt veszíthet 3 hónap alatt egy napi étkezés mellett?

Valószínűleg sokféle trükköt hallott a fogyásról – és talán önök is magukkal jöttek. A napi étkezések számának háromról lecsökkentésére elméletileg van értelme. Azonban a fitness szakemberek azt mondják, hogy az ételek elhagyása ténylegesen súlygyarapodást eredményezhet. Több mint 20 fontot veszíthet. Három hónapon belül biztonságos és egészségesebb módon csökkentett kalóriatartalmú ételekkel és testmozgással.

Nem számít, mikor eszel, vagy honnan származik az élelmiszerforrás kalóriája, ha kalóriát fogyaszt, mint amennyit a szervezetnek szüksége van, akkor a felesleges kalóriákat testzsír formájában tárolják. Minden font, amivel elveszíted, 3500 kalóriát jelent, amelyet a tested nem tudott használni. Az American Council on Exercise vagy az ACE szerint ezek a kalóriák súlyt kapnak, függetlenül attól, hogy reggel, délben vagy éjszaka van-e enni. Éjjel étkezés közben nem fog súlyosbodni, a legtöbb ember, aki későn eszik, többet fogyaszt.

Az étkezés átugrása ténylegesen súlygyarapodást okozhat, ha napi egy étkezéskor korlátozódik. Az ACE és a súlyszabályozó információs hálózat (WIN) azt jelzi, hogy az étkezéstől távolabb eső étrendben az étvágytalanság éreztebbnek érezte magát, és a nap folyamán később ellensúlyozhatta. A WIN azt is megjegyzi, hogy a tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek, akik a reggelit kihagyják, és az étkezést a nap hátralevő részében egyre jobban mérik. Az üresen történő futtatás szintén káros lehet a gyakorlatra. A MayoClinic.com szerint, ha nem eszel edzés előtt, akkor az edzés alatt érzed magad. Egy kis snacket legalább egy órával az edzés előtt. Ha enni egy kis ételt, várjon 2-3 órát.

A WIN azt javasolja, hogy az emberek, akik egy tápláló reggelit és négy vagy öt kisebb kis ételt fogyasztanak a nap folyamán, nagyobb eséllyel tartják fenn a súlyukat. Az American Dietetic Association egyszerű stratégiákat javasol az étkezésből származó kalóriák csökkentésére. Segítségével adag kontroll, szolgálja az ételt kisebb lemezek és tálak. Az ételt enyhén enyhítse – valószínűleg túl nagy az étvágya, ha belélegzik az ételét. Ügyeljen a választott italra. Az üdítő italok, az energetikai italok, a gyümölcslé és édesített kávéitalok rejtett kalóriaforrások. A víz a legjobb italválaszték.

Veszteséget 1 és 2 font között. Egy héten – vagy 12 és 24 font között. Három hónap alatt – a megoldás egyszerű: napi 500-1000 kalóriamennyiséget hozzon létre, akár kalóriák csökkentésével, akár táplálékszintjének növelésével. Ha mindkettőt megteheted, a legjobb eredményeket kapod. Készítsen kalóriatartalmat, és gyakorolja az életstílus egy részét az állandó fogyás eredményeihez. Clehelland klinikus pszichológus, Scott Bea megjegyzi, hogy mint bármely más anyagi visszaélés, a túlfogyasztás lehet egy nehéz szokás megtörni. Ahelyett, hogy elérné az első “gyors fogyás” módszert, amely eszébe jut, vagy beállít egy határidőt a céljaidra, időt vesz igénybe, hogy élvezd a folyamatot.

Kalória és súlygyarapodás

Ugrás az étkezésekre

Egy egészségesebb megoldás

Testsúlycsökkenés és testmozgás