Kézi reflexológia és fogfájás

Ha fogfájásban szenved, nem mindig kaphat azonnal fogorvoshoz. Ha ez az éjszaka közepén van, vagy csak néhány órát kell tartania, amíg el nem tudod vinni a fogorvosi irodájába, akkor a kézi reflexológia segíthet. Az akupresszúra masszázsának ez a modern verziója kihasználja a kéz és a test többi része közötti reflex kapcsolatot a fájdalom minimalizálása érdekében, bárhol keletkezik. A reflexológia nem helyettesíti a hagyományos fogápolást.

Filozófia

A holisztikus gyógyulás egyéb formáihoz hasonlóan a reflexológia azon az elképzelésen alapul, hogy a test természetesen hajlamos meggyógyulni, a Minnesota Egyetem honlapján a Taking Charge of Your Health részeként. A reflexológusok az elme, a test és az érzelmek közötti komplex kölcsönhatás eredményeképpen látják a fájdalmat. E filozófia szerint a fájdalom kevésbé intenzív lesz, ha pihenni tud. A reflexológia valószínűleg nem fog gyógyítani a fogfájásodat, de a vérkeringés és a pihenés ösztönzése révén segíthet a fájdalom másképp megtapasztalni.

Elmélet

A kézi reflexológia egyfajta distalis terápia – más szóval, egy testrész működik egy probléma kezelésére egy távoli helyen. Ez a koncepció akkor hasznos, ha olyan állapotban van, mint a fogfájás, ahol nem lehet praktikus vagy lehetséges a masszázs közvetlenül a gyulladás vagy sérülés területére, jegyzi meg John Cross, akupunkturista és a John Cross klinikák alapítója az Isle of Skye, Egyesült Királyság és az “Akupresszúra: Klinikai alkalmazások izom-csontvázállapotokban”.

Kézi térképezés

A reflexológia térképek nyomon követik a teljes test képét, beleértve a végtagokat, a belső szerveket és a mirigyeket a kezekre és a lábra. Az egyes kezek hátsó központja a Dorling Kindersley Books weboldalán található interaktív reflexológia kézi térkép szerint a felső háttestet képviseli. A májzónás a jobb keze tenyerére húzódik, míg a hüvelyek oldala a gerincoszlopot jelenti. Az állkapcsokra, az ínyekre vagy a fogakra vonatkozó kérdésekben a kézi reflexológus az egyes ujjak ujjairól, azon a területen fog összpontosítani, ahol gyűrűt viselne.

Pont a célpontra

Ahhoz, hogy a reflexológiát a fogfájásra hajtsuk végre, ösztönözni és masszírozni minden ujját. A Whysong kézi reflexológiai módszert, amelyet Helen Whysong, Arizona-i Phoenix-i reflexológiai mester alapított, és a “Whysong Method – Hand Reflexology” szerzője, a hagyományos intravénás akupresszúrás pontot javasolja, amelyet szintén a “Dredges Drainer of” Fogfájás kezelésére. Keresse meg a LI4-et a hüvelykujj és a mutatóujj közé. Nyomja meg a hüvelykujj és a mutatóujj közötti ízületet, hogy ösztönözze a pontot.

Technika

Ha megérinti a kezében lévő pontot vagy zónát, amelyet manipulálni akar, a reflexológus egy pillanatra határozott, de enyhe nyomást gyakorol majd, majd egy pillanatnyi pihenést követ. Anélkül, hogy eltávolítaná hüvelykujját vagy ujját a bőrfelületről, sima, természetes, könnyű ritmust alkalmaz a területre, amíg a beteg tüneti megkönnyebbülést vagy valamilyen mértékű pihenést nem érez. Ez a technika mélyreható hatást gyakorol a paraszimpatikus idegrendszerre, amely a pihenést és a helyreállítást szabályozza – állítja Vicki Pitman, reflexológus és holisztikus gyógyító Bradford-ban, az Avon-ban, az Egyesült Királyságban, a Reflexológia: gyakorlati megközelítés társszerzője.