Hogyan nő tónus izom testsúlycsökkenés nélkül

A nőknek lényegesen kevesebb mennyiségű tesztoszteron és növekedési hormon áll rendelkezésükre, mint a férfiak, ezért a nők nem képesek annyi izomtömeget építeni. Tipikusan a nőstények növelik izomtónusukat, és fogynak is. Azonban a megfelelő edzésprogrammal és a táplálkozási beállítások elvégzésével a nők növelhetik izomtónusukat, miközben elkerülik a fogyást.

Épület Izom

Az emelési súlyok az izomtónus felépítésének módszerei. Az izomépítés akkor következik be, amikor az izomrostok lebomlanak, majd pihenési idő van a gyógyulásra, és kiigazításokat végeznek, méretük és erejük növekedésével. A konzisztens súlygyakorlatok és az azt követő pihenőidők az izomtónus növekedését eredményezik.

A súlycsökkenés funkciója

Húzza le a súlyát, ha több kalóriát éget el, mint egy bizonyos ideig. A szív- és érrendszeri vagy aerobik gyakorlatok, mint a futás és az úszás, olyan gyakorlatok, amelyek hatékonyan nagy mennyiségű kalóriát elégetnek. Ezért a testsúlycsökkentés megelőzése érdekében korlátozni kell az aerob testmozgás gyakoriságát, intenzitását és időtartamát. Szerezd meg az egészséges szív megőrzéséhez 30 napig az alacsony vagy mérsékelten intenzív kardió három napját.

Tréning program

A testsúlycsökkentés nélkül növelheti az izomtónust, és minden nap a testtömeg-edzést három-négy napra vonja be a különböző izomcsoportokra összpontosítva. Kövesse az izomépítő vagy a hipertrófiás emelő programot, amely 4-6 különböző nyolc-tizenkét reprodukciót tartalmaz.

Táplálkozási hatás

Az az összeg, amelyet eszel és nem eszik, közvetlen hatással lesz arra, hogy fogyjon vagy sem. Calorie számláló segítségével számíthatja ki, hogy hány kalóriát kell enni, hogy megtartsa jelenlegi súlyát. Győződjön meg róla, hogy elegendő táplálékot fogyaszt a kalóriahiány megelőzéséhez. Fogyasszon karcsú fehérjét minden nap, ami megkönnyíti az izomépítést.

További megfontolások

Az izomtónus növeli a pihentető anyagcserét, vagyis több kalóriát éget, bármikor nyugalomban. Bár a nők nem látják a férfiaknál az anyagcsere növekedésének magas szintjét, az anyagcsere-arány növekedése jellemzően a testsúlycsökkenés szempontjából nagyon előnyös komponens a fogyás számára. Ha nem érdekli a testsúlycsökkenés, a táplálkozási szokások módosítása és az egészséges, alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztása, hogy a kalóriaszámot valamivel magasabbra tartsa, mint amit a kalóriaszámlálóval számolnak.