Hogyan lehet megszabadulni a száraz bőrfoltoktól

Hogy a durva téli időjárás a bőrét verte, vagy a forró nyári hónapok túl sok napsütést fejtenek ki a bőrén, a száraz bőrfoltok kellemetlenek és kényelmetlenek a pillantásra. A nappali krémeket és krémeket sötétedhet, de néha még inkább agresszívnek kell lennie a szárazság leküzdésére. Fokozza fel a játékot, amikor megszabadulni a száraz bőrfoltoktól, hogy felfedje a lágy, sima bőrét, ami alatta van.

A száraz bőrtömbök hetente háromszor hámoznak. Használjon gyengéd hámlasztó bozótot, hámlasztó szivacsot vagy luffát a halott bőr áztatásához. Hámlás szükséges ahhoz, hogy eltávolítsuk az elhalt bőr korlátot, amely megakadályozza a nedvesség áztatását a bőrbe. Hámlás után törölje le a bőre bőrét. Ne dörzsölje a törülközőt, ami a száraz foltokat rosszabbá teheti.

Naponta vegye be a hidratálót a száraz foltokba fürdés vagy zuhanyozás után. Hidratálja a bőrt, miközben még mindig enyhén nedves, segít megakadályozni a nedvességet, ami már a bőrén van. Keressen nedvesítőszereket, amelyek alfa-hidroxi-savakat vagy karbamidot tartalmaznak, és kerüljék az illatanyagokat vagy festékeket tartalmazó termékeket. Nedvesítőszert alkalmazzon a száraz bőrtónusokra, mielőtt lefeküdt.

A fürdőkádban hetente néhányszor elkenődjenek a száraz bőrfoltok enyhítésére. Adjunk hozzá 2 csésze Epsom sót egy langyos fürdőbe, majd öblítsük 5-10 percig. Használja a kis sört, amíg áztatja, hogy finoman megkenje a száraz foltokat a testén. Dobjon néhány evőkanál olíva-, mandula- vagy jojobaolajat a fürdővízbe néhány percig az Epsom sóval. Az olaj segít felszívni és lezárni a nedvességet.

Kezelje a száraz foltokat hetente néhányszor tejjel. Nedvesítse meg a mosogatószert hideg tejjel, és helyezze a száraz foltokra kb. 5 percig. A tej tejsavja elősegíti az elhalt bőr eltávolítását, és segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében.

Sima aloe vera gél a száraz foltokra naponta kétszer. Az aloe vera savakkal dolgozik, hogy elfogyassza az elhalt bőrt, és segítsen a száraz foltok gyorsabban gyógyulni.