Hogyan lehet elveszíteni a víz súlyát az arcon

Hogy az oka túl sok sós vagy cukros étel vagy egészségügyi állapot, a víz súlya megjelenhet az arcodban a test többi részével együtt. Csakúgy, mint a foltcsökkentő zsír nem lehetséges, azonban nem csökkentheti a víz súlyát a test egy részéből. Ironikus módon a vízvisszatartás elleni küzdelem egyik leghatékonyabb eszköze a hidratáció. Az étrend beállítása is hasznos lehet.

Forduljon orvosához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a víz súlya nem jelent súlyosabb egészségi állapotot. Az ödéma – vízvisszatartás – szív- vagy vesebetegséget okozhat. Csak az orvos tudja megfelelően diagnosztizálni.

Vágja le sóját a diétájából, amennyire csak lehetséges. A nátrium a vízvisszatartás egyik fontos tényezője lehet. Az asztali só csökkentésénél vagy eltávolításánál keresni kell az elkészített vagy feldolgozott élelmiszerekben rejtett sókat, például levest, szószokat, salátaönteteket, zsetont és kekszet.

Egyél magasabb káliumtartalmú ételeket, mint például a banán, a szilva, a sárgadinnye és a paradicsom. A kálium segít szabályozni a szervezet vízszintjét. A káliumhiány vízvesztést okozhat.

Adjon ételeket és italokat a természetes diuretikumokhoz, például petrezselyembe, spárgába, zöld leveles zöldségekbe és koffeinbe. A vizelethajtók segítik megszabadulni a víztartalmak vizeletürítéséből. Add hozzá petrezselymet szendvicsekhez, gőzzel friss spárgát, salátával zöld leveles zöldségekkel, és naponta egy-két csésze kávét inni.

A feldolgozott vagy hozzáadott cukrot tartalmazó ételek eltávolítása Ezek az ételek megakadályozzák a víz visszatartását. Cserélje ki ezeket az ételeket egészséges alternatívákkal, például sovány húsokkal, teljes kiőrlésű szénhidrátokkal, friss gyümölcsökkel és friss zöldségekkel.

A hidrátot minden nap legalább 64 uncia vízzel meg kell itatni. Ez segíthet a víz súlyának eltávolításában. Még enyhe kiszáradás is okozhatja Önnek a folyadékok megtartását. A víz segíthet a hidratálásban és a nátrium felszívásában a véráramban.

Három-öt alkalommal hetente. A kardiovaszkuláris edzés és az edzés erősíti a nyirokrendszert és az ereket a megtartott folyadék felszabadításában. Célozzon legalább három 30-60 perces szív-érrendszeri és két teljes testerősítő foglalkozást hetente.