Hogyan lehet égetni a felső hasi zsírt

A felső hasa léggömböket kap, ha bőre zsigeri zsírokról van szó, amely a belső szervek körül és köré tekinti. A zsír ténylegesen úgy viselkedik, mint egy endokrin szerv, amely gyulladást és olyan vegyületek felszabadulását eredményezi, amelyek hozzájárulnak a kardiovaszkuláris betegséghez, a 2-es típusú cukorbetegséghez és más egészségügyi problémákhoz. Szerencsére ez a felső hasi zsír igen érzékeny a klasszikus testsúlycsökkentő erőfeszítésekre, beleértve az étrendet és a testmozgást. Bár közvetlenül nem égethet meg semmilyen zsírt a testére, a zsigeri zsírok biológiailag aktív természete könnyebb elveszíteni.

A zsírégetést, beleértve azt is, ami a felső hasában van, kalóriahiányt kell létrehoznia, hogy több energiát használjon, mint amit eszel. A 250-1000 kalória napi hiánya heti 0,5 és 2 font közötti csökkenést eredményez. A gyorsabb ütemben veszteség általában nem fenntartható, mert csökkentened kell a kalóriákat egy olyan pontig, amely egészségtelen a testénél. Ha meg szeretné tudni a pontos kalóriatartalmát, az online kalkulátor vagy dietetikus segíthet egy cél elérésében. A könnyű kalória-csökkentés és a test zsírégetésének ösztönzése a nem tápláló ételek csökkentése. A cookie-k, a jégkrémek, az alkohol, a szóda és a feldolgozott snackek az ételeit “üres” kalóriákkal táplálják – amelyek csak kevés tápanyagot tartalmaznak -, amelyek megnövelik a hasat, valamint étkezési szokásait is finomítják, Sovány fehérjék, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint alacsony zsírtartalmú tejtermékek. Nézze meg az adagméreteket, hogy a kalóriákat ellenőrizze. Egy tipikus hasi zsírégető étkezés tartalmazhat egy tenyérnyi méretű roston sült csirkemellet, 1/2 csésze barna rizs és két nagy, párolt brokkoli parányi palacsinta. Szezonban megszórjuk pirított mandula, citromlevet és friss fűszernövényeket. A diófélék, mint a pirított mandula, alapvető zsírokat biztosítanak. Élvezze az egészséges zsírok néhány kis adagját naponta, 2 teáskanál olívaolajat, egy avokádó negyede vagy néhány dió jó választás.

A fizikai aktivitás hosszú utat tesz a felső hasi zsírégetéshez. Duke Egyetem kutatói egy 2011-es tanulmányban azt találták, hogy a kardiovaszkuláris testmozgás, mint például a kocogás, a leghatékonyabb a zsigeri zsír elvesztésével kapcsolatban. A tanulmányban az emberek heti húsz kilóméterrel egyenlítették meg a zsigeri zsír jelentős csökkentését. Az ugyanazon futásteljesítményt egy alacsonyabb intenzitású gyors séta esetén ugyanazok az előnyök fogják biztosítani. Az ellenállóképesség a cardiovascularis aktivitás mellett javítja az erejét, és segít megépíteni a sovány izomtömeget. Ha nagyobb az izomtömeged, akkor az anyagcseréje erősebb lesz, ami könnyebbé teszi a fogyást. Csinálj legalább két erős edzést hetente, amely minden nagyobb izomcsoportot legalább nyolc-tizenkét ismétléssel kezel. A dörzsölés, a csavarások és a deszkák segítenek erősebb hasbordulást kifejleszteni, de a testmozgás nem közvetlenül a hasi zsírra irányul. A több mozgás egész napos növelése tovább növeli a hasi zsírégető erőfeszítéseit. Fidget, ütemben a telefonon, és háztartási házimunka esetén, amikor csak lehetséges. Az ilyen kis mozgásokon felhasznált kalóriák összeadják, hogy segítsenek több kalóriát égetni.

A dohányzásról való leszokás számos egészségügyi előnyben részesül, amelyek közül az egyik a hasi zsír kevesebb fejlődése. A dohányzás megnöveli annak valószínűségét, hogy a túl sok kalóriát tárolja a hasában. Az életében a stressz kezelésére való tanulás, legyen az a számlák, a munka vagy a szociális interakciók, segít a szervezetnek hatékonyabban a hasi zsírok égetésében. A stressz okozza, hogy kiszivattyúzza a hormon kortizolt, amely, amikor jelen van a feleslegben, arra készteti, hogy vigyázzon a zsíros, cukros ételekre, és tárolja az extra kalóriát egészségtelen hasi zsírként. A jóga, a meditáció, a feladatok átruházása és a naplózás olyan módszerek, amelyek segítenek Önnek a stressz csökkentésében és potenciálisan csökkenteni a fontokat.

Az alvás nem csak az éberségre és pihentetésre reagál, hanem a testzsírra is hatással lehet. Rendszeresen alvás éjszaka kevesebb, mint öt óra, vagy több mint nyolc, a zsigeri zsír felhalmozódásához vezethet. Egy tanulmány, amely ötéves elemzést tartalmazott, melyet az alvilági folyóirat 2010-es számában közöltek, kimutatta, hogy a 40 év alattiak, akik állandóan aludtak túl kevesben vagy túl soknak, több hashoz jutottak, mint azok, akik hat és nyolc óra között voltak. A National Sleep Foundation megjegyzi, hogy az idősebb felnőttek túl alacsony alvással kapcsolatos egészségi szövődményeket is tapasztalhatnak, beleértve a cukorbetegséggel való kapcsolatot is. A rossz alvási szokások miatt nehéz hangsúlyozni a hasi zsírégetést. Az álmosság kiváltja a hormonokat, amelyek érezni érezzék magukat, és elnyomják azokat, amelyek elégedettekké válnak. A fáradtság érzése lehet, hogy kihagyja a testmozgást és az extra mozgást is. Legyen ágyban egy tisztességes időben, és hozzon létre egy pozitív hangulatot aludni. A szobának sötétnek, hűvösnek, csendesnek és technológiai zavarnak kell lennie.

A táplálék, hogy elveszti a felső hasi zsírt

Legyen fizikailag aktív a zsírégetésre

Életmódbeli lépések a felső hasi zsír csökkentésére

Aludj jól a zsír csökkentésére