Hogyan készítsünk táplálkozási címkéket házi ételekre

Akár érdekli a saját tápanyagbevitelének nyomon követése, élelmiszerek készítése barátainak, vagy a falusi piacon elfogyasztott snackek, akkor olyan tápértékjelzőket is készíthet, amelyek olyanok, mint a kedvenc boltban vásárolt ételeket. Az online tápértékjelölő generátor segítségével egyértelműen megjelenítheti a kiszolgáló méretét, a kalóriát, a makronutrienseket és a mikrotápanyagadatokat, így Ön és barátai vagy védnökei pontosan tudják, hogy mit tartalmaz a kulináris alkotás egy adagja.

Táplálkozási címke részletei

A táplálkozási címkék összetettek, egyesek csak alapvető információkat tartalmaznak a kiszolgáló méretéről, a kalóriatartalmáról és a makrotápanyag tartalmáról. Az egyéb címkék további információkat tartalmaznak, például az összetevőket, a részletes vitamin- és ásványianyag-tartalmat, valamint az élelmiszerallergénekre vonatkozó információkat, amelyeket a termék tartalmazhat. Amit úgy döntesz, hogy felkerül a címkéjére, attól függ, hogy mennyi hely van az étellel, és milyen célra szeretné használni a címkét.

Breaking Down Down

Ha címkéz egy granola bár, akkor nem lesz képes felsorolni a mennyiségét minden B-vitamin egy adag – egyszerűen nem lesz hely. Válasszon egy címkét, amely illeszkedik a csomaghoz. Ha a címke személyes használatra készült, és leginkább a kalória- és zsírtartalomra vagy a rosttartalomra törekszik, akkor nem feltétlenül szeretne olyan egyéb információkat is bevonni, amelyek nem érdeklik Önt, például az A-vitamin tartalmát. Az online címke-generátor lehetővé teszi, hogy kihagyja azokat a tartalmakat, amelyeket nem szeretne a címkén, ezért hagyja üres helyeket üresen, hogy a legfontosabbra összpontosítson.

Adatgyűjtés

Az online címke generátor használata előtt összegyűjti az összes adatot az ételeiben lévő összetevők alapján. Meg kell tudnod, hogy mennyi minden egyes összetevő az edényedben van, majd gyűjtsd össze a kalóriát és a tápanyag mennyiségét. Csomagolt összetevőkhöz hasonlóan, mint a lazány tészta, használhatja a címkét a dobozon. A címkézés nélküli élelmiszerekhez, például a paradicsomhoz, használhat online tápanyagadatokat, például az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumát. Használjon papírt és tollat ​​vagy Word-dokumentumot az adattároló adatok rögzítéséhez, majd ossza el az összegeket a tálak számával.

Mintaedény

Te készítettél egy lazagot, amit meg akarsz osztani és befagyasztani. Mivel Ön gondosan követi a kalóriát, a zsírt, a fehérjét és a rostokat, hogy segítsen a fogyásnak, mindegyik adaghoz címkéket szeretne létrehozni, amelyek tartalmazzák ezt az információt. Hozzávalók: lazány tészta, alacsony zsírtartalmú ricotta, alacsony zsírtartalmú mozzarella, palackos tésztapor, padlizsán, hagyma és gomba. A csomagolt élelmiszerek címkéinek segítségével keresse meg a kalória-, zsír-, fehérje- és szálösszegeket a felhasznált mennyiségekért. Ezután keresse meg az online táplálkozási adatbázisot, hogy megtalálja a kiválasztott tápanyag tényeket az Ön által használt zöldségekre vonatkozóan. Miután összesített kategóriák vannak, oszd meg ezeket a számokat a lasagne adagjainak számával. Most készen áll a címke kitöltésére, kinyomtathatja és beillesztheti a fagyasztó táskájába.