Hogyan kell mérni, ha a magasság és a súly egészséges

Ha a média megszállottja az észlelt ideális magasság és súly alapján, akkor nehéz lehet tudni, hogy a súlya a célmagasságon van-e. A Nemzeti Szív, a Lung és a Vérintézet szerint becslések szerint 97 millió amerikai felnőtt túlsúlyos vagy elhízott, ezért bölcsen kell ellenőriznie, hogy egészséges súlya van-e a magasságnak. A genetika előzetesen meghatározta magasságát az Ön számára, de az Ön magasságával arányos súlya az irányítás alatt áll. Többféleképpen lehet tudni, hogy egészséges súlya van a magasságnak.

Testtömeg-index vagy BMI az a módszer, amelyet az egészségügyi szakemberek gyakran használnak a magasság egészséges súlyának meghatározására. A BMI a testzsír mérete, és a túlsúlyos vagy elhízott krónikus betegségek kockázatának felmérésére is szolgál. Annak mérése, hogy a testsúly egészséges-e, kiszámíthatja saját BMI-jét. A felnőttek egyenlete az Ön súlya kilogrammban, osztva a magassága hüvelyk négyzet, majd szorozva 703, BMI = súly / (magasság x magasság) x 703. A BMI kevesebb, mint 18,5 azt jelenti, hogy alulsúlyozott, és 18,5 A 24,9-et a normál, egészséges tartománynak tekintik. A 25-29,9-es BMI a túlsúlyos kategóriában van, és több mint 30 elhízottnak tekinthető.

A BMI-t csak szűrőeszközként használják, és nem szándékozik diagnosztizálni semmilyen állapotot a Centers for Disease Control és Prevention részeként. Lehetséges, hogy a BMI normál kategóriájába esik, és továbbra is fennáll a súlyos egészségi állapotok veszélye. Az Országos Egészségtudományi Intézetek figyelmeztetnek arra, hogy a BMI túlsúlyos lehet a testzsírban az izomszemélyekben vagy a sportolókban, és képes arra, hogy alulbecsülje a testzsírt az idősebb felnőtteknél, akik elveszítették a sovány izomtömeget. Tehát, ha egy súlyemelő vagy olyan magas rangú alkalmazott, aki nem aktív, a BMI nem lehet pontos módszer a testösszetétel felmérésére, vagy egészséges testsúlyra.

Egy másik módszer, amelyet az egészséges testmagasság súlyának gyors becsléséhez használunk, a következő egyenlet az ideális testtömegre vagy az IBW-re. A nők esetében kezdjük el a 100 fontot, majd 5 fontot adunk minden 5 láb felett. A férfiaknál kezdjük a 106 fontot, majd 6 fontot adunk minden 5 láb feletti magassághoz, így egy 5 láb 4 hüvelykes nő esetében: IBW = 100 + (5 x 4) = 120 font. Egy 5 lábas 10 hüvelykes ember: IBW = 106 + (6 x 10) = 166 font. Ne feledje, hogy ez csak egy becsült egészséges súlyt jelent közepes méretű ember számára. A mérésbe beletartozik a plusz vagy mínusz 10 százalékos tartomány a kis és nagy méretű keretek kompenzálására. Például az 5 láb hosszúságú 4 hüvelykes nő IBW-tartománya 108-132 font, az 5 láb-10 hüvelyk ember IBW-tartalma pedig 149-186 font.

Gyakran az egészség mérőszerként használják, a derékbőség jó mutatója annak, hogy mennyi hasi kövér van. Bár nem veszi figyelembe a magasságot, a nagyobb derékkör a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát növeli. Az NIH szerint a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve azok a férfiak, akiknél a 40 “-os derék és a nem terhes nők nagyobbak, mint a 35 centis felett. Az orvosok néha a BMI-vel együtt használják a derékkörfogat a betegek súlyainak értékelésére. Egy másik módszer, amelyet még mindig online vagy röpiratokban lát, a Metropolitan Insurance Height és Weight Tables. Ezek a becslések azonban elavultak, és ritkán használják az egészségügyi szakemberek.

Ha aggódsz a súlyod miatt, vagy önmagaddal nem tudod kiszámolni a BMI-t, akkor tanácsos egy orvoshoz fordulni. A CDC azt ajánlja, hogy a szűrővizsgálatokat egy képzett egészségügyi szolgáltató végezhesse. Ha a normál BMI tartományon belül vagy, és nincs más egészségügyi problémája, fontolja meg magad szerencsésnek. Ha alatta feküdt a túlsúlyos, túlsúlyos vagy elhízott kategóriákba, orvoshoz kell fordulnia, hogy kizárjon minden más feltételt.

A testtömegindex kiszámítása a súly és a magasság alapján

A BMI potenciális problémái

Az ideális testtömeg tartományának kiszámítása

A derék körmérésének ellenőrzése

Mikor kell egy orvost látni?