Hajápolási termékek súlyosan sérült hajra

Függetlenül attól, hogy ez túl sok színezést, hőkezelést, sampont vagy kefélést eredményez, a sérült haj soha nem jó megjelenés. Ez azért van, mert amikor a haj sérült, homályos, száraz, törékeny és szalmaszerű lesz. Ha azonban a hajad valamivel rosszabb a kopásnál, remény van. A nedvességet helyreállító és a kutikula erősítéséhez új, fényes, egészséges zárak lehetnek – csak a megfelelőket kell választania.

Hidratáló sampon

Bár a sampon szükséges ahhoz, hogy a zárakat tiszta állapotban tartsuk, a hagyományos formulák kiszáradhatják a törékeny, sérült hajat. Kerülje el a szulfátokat tartalmazó samponokat, amelyek alkotják a habot. Ehelyett válasszon egy hidratáló formulát. A hidratáló samponok tisztítják a hajat, miközben a koszt hidratálják. Jellemzően olyan hidratáló szereket tartalmaznak, mint a szilikon vegyületek, amelyek sima és hajlékony állapotban vannak, így a zárak simábbak. Használata ugyanaz, mint bármely sampon. A kondicionálóval végzett nyomon követés biztosítja, hogy a sérült hajja megkapja a szükséges nedvességet.

Deep Conitioner

A napi kondicionáló mellett a károsodott haj is mély kondicionáló kezelésben részesülhet. Ezek a kezelések vastagabbak, mint a hagyományos kondicionálók, és gyakran hívják a haj maszkok, mert a leginkább akkor működnek, ha megengedik számukra, hogy legalább néhány percig leüljenek, hogy teljesen behatoljanak a hajszálba. Keressen egy olyan mély kondicionálót, amely fehérjéket, aminosavakat és antioxidánsokat tartalmaz, hogy segítsen visszaszerezni a ragyogást és erősítse a zárakat. Az olyan összetevők, mint a shea vaj, az olívaolaj és a jojobaolaj, szintén fontosak a sérült haj sima és hidratálására. Jellemzően hetente egy mély kondicionálót használnak, de olvassa el a címkét utasításokért. Ha a hajad súlyosan megsérül, gyakrabban használhatja.

Hagyja a klímaberendezést

Ha a sérült haj még mindig száraz vagy frizzynak érzi magát a rendszeres és mély kondicionálás után, a kondicionálóban való szabadság biztosan segít. A klímaberendezések hidratáló összetevőket tartalmaznak, amelyek segítik a hidratálást és a törékeny zárak védelmét, de könnyű formula van, amely nem mérik le a hajat, és nem zsírosodik meg. Tény, hogy számos kondicionáló berendezésben jön be spray formában, így nem kell aggódnia, hogy a finom vagy vékony, sérült haj limpullik. Keressen olyan összetevőket, mint a hialuronsav, az aloe, a fehérjék, a panthenol és az olajok, amelyek valóban hidratálják és védik a hajat. Hozd a hajadra, miután kilépsz a zuhanyból, és megszorította a felesleges vizet a záraidból.

Hajápolók

A súlyosan sérült, vastag és durva hajhoz a hajolaj segíthet a nedvesség és a fény ragyogásában. Az olajok úgy viselkednek, mint a természetes faggyú, amely a fejbőrben található, így segítenek a szőrszálak enyhítésében és kondicionálásában. Az olívaolaj egy jó lehetőség, ha a hajad rendkívül száraz és dehidratált, míg a kókuszolaj segíthet megerősíteni gyenge pontokat a hajadon. Az avokádóolaj zsírsavakat, vitaminokat és aminosavakat tartalmaz, így segít a sérült haj erősítésében, hogy kevésbé hajlamosak a törésre. Az arganolaj segít simaabbá tenni a hajat és fokozni a ragyogást. Hajszárítót használhat nedves vagy száraz zárakra – csak adj hozzá pár csepp olajat a tenyeredhez, dörzsölje a kezét és haját végigfuttassa.