Mennyi aludni egy 16 hónapos szükséglet?

Amikor a gyermeke eléri a 16 hónapot, az éjszaka folyamán állandóan alszik, habár még mindig nap vagy két napra van szüksége naponta. A kemény óraszámnál fontosabb azonban figyelemmel kíséri a gyermek viselkedését annak biztosítására, hogy elegendő alvást kapjon. Míg az alvászavarok, például a kólika vagy az állandó táplálék igényei vannak, az idősebb gyermekek alvási problémáira érzékeny.

Azonosítás

16 hónap alatt a gyermeknek napközben körülbelül 10-13 órát kell aludnia, a gyermekgyógyászati ​​szakemberek szerint a KidsHealth honlapján. Általában ez magában foglalja a nap napját a nap folyamán, és aludni az éjszaka folyamán. Ez egy átlagos, nem szigorú iránymutatás, mivel a szükséges alvás mennyisége gyermekenként változik. Ha a gyermeke néhány órával kevesebbet alszik, mint ez az összeg, de nem mutatja az alváshiány jeleit, valószínűleg elég aludni.

akadályok

Az Egyesült Államok Nemzeti Alvási Alapítványa szerint több tényező is megszakíthatja gyermeke alvását 16 hónapos korában. A gyermeke egyre jobban jár a séta és a beszélgetés során, és most már az ágyból is kijuthat, így önálló csíkot fejleszthetne ki. A képzelőereje ezen a ponton kezd dolgozni, ezért problémái lehetnek az éjszakai félelmek és rémálmok miatt. Lehet, hogy szétszakadási szorongást tapasztal, amikor távol van tőle.

szempontok

Ha a 16 hónapos alvásnak nehézségei vannak, a Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszer ajánlja, hogy egy különleges és következetes rutint hozzon létre. Olvassa el neki a könyvet, tegye be, vagy hozzon létre saját speciális lefekvési rendszert. A totnak képesnek kell lennie arra, hogy az ágyában egyedül elaludjon. Egy biztonsági játék, mint egy takaró vagy ruhadarab, elfogadható segédeszköz, de a gyermekágyat játékkal vagy televízió használatával rossz alvási szokásokra ösztönöz. Ha a gyerek alszik veled, a végét is megzavarja.

Előnyök

A gyermeke 16 hónapos alvásáért való elégedettségének elősegítése mind a rövid távú, mind a hosszú távú egészségét elősegíti, a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer szerint. A megfelelő alvás segít a gyermeknek egy egészséges figyelemfelkeltés és egy kellemesebb viselkedés kialakításában. Az egészséges alvási szokások miatt kevésbé valószínű, hogy gyermeke túlsúlyos lesz. Ha gyereke jó alvási szokásokat alakít ki kisgyermekkora előtt, valószínűbb, hogy ő fogja tartani ezeket a szokásokat gyermekkorában.

Figyelem

Az alváshiány számos egészségügyi problémához vezethet, így a University of Michigan Egészségügyi Rendszer ajánlja, hogy megtanulják felismerni a jeleket a 16 hónapos korában. Ha gyermeke elalszik, minden alkalommal, amikor a gépkocsiban utazik veled, talán nem lesz elég alvás. Hasonlóképpen, ha problémák merülnek fel reggel, vagy néha mély alvásba esnek néhány órával rendes lefekvés előtt, akkor ez lehet az alváshiány jele. Az állandó rossz hangulatok az alvás hiányából is származhatnak.