Kéz extenzor gyakorlás

Akár tapasztalt teniszütést, vagy csak sok időt töltesz a számítógépen, akkor előfordulhat, hogy az ismétlődő mozdulatok miatt az izmok erősebbek lesznek, míg mások gyengülnek. Azok közül, amelyek hajlamosak figyelmen kívül hagyni, a kéz extenzorizmái, az Extensor Digitorumnak nevezik, amely a könyök közelében áll, és segít megnyitni az ujjakat és hajlítsa a csuklókat. Ennek a területnek a megerõsítése meglehetõsen egyszerû, ha egy “extensor” gyakorlati eszközt használ a kézhez, bár egy alapvetõ edzést is végezhet, amelyhez nincs felszerelés.

Tegye szorosan öklét a kezével és szorítsa szorosan az ujjait a tenyeréhez. Tartsa a pozíciót öt másodpercig.

Nyissa ki az ujjait amennyire csak lehetséges, és tartsa nyitva a pozíciót öt másodpercig. Ismételje meg ezt a nyitási és zárási folyamatot három-négy alkalommal.

Helyezze az ujjait az extenzoreszközébe. Ezek az eszközök különböző konfigurációkban érkeznek, de jellemzően a hüvelykujj nyílása az ujjlenyomatok ellentétes oldalán helyezkedik el. Illessze az ujjait a lyukakba, és húzza meg azokat a hevedereket, amelyeket az eszköz a csukló köré illeszthet. Ha az extenzoreszközök vagy az ellenállási beállítások közül választhat, akkor a legkisebb ellenállással kezdődjön.

Zárja be az ujjait és a hüvelykujját együtt, mindegyik számjegyet egyenesen ki kell húzni, és rámutatni kell rád. Ezután nyissa ki az összes számot olyan szélesnek, amennyit csak tudsz, és tartsd öt másodpercig. A szerszám hozzáadott ellenállása megkönnyíti az ujjainak megnyitását, mint amennyire valószínűleg megtapasztalta az alapnyitó és záró technikával, amellyel kezdődött. Nyissa ki és csukja be az ujjait velük, három vagy négy alkalommal rámutat tőle, öt másodpercig tartó helyzetben.

Irányítsa az ujjait a mennyezet felé, a keze izmainak más módon történő toborzását, mint az Öntől távol eső helyzet. Nyisd ki az ujjaidat és tartsd a pozíciót öt másodpercig, majd csukd be az ujjaidat. Ismételje meg a mozgást három-négy alkalommal.

Tegyük ezeket a gyakorlatokat minden második nap, hogy segítsen megerősíteni az extensor digitorum izomot. Ha változó ellenállással rendelkezõ eszköz van, nehezebben ellenálljon néhány hét használat után.