Hogyan kell szépen vágni a gyümölcsöket

Akár előkészít egy pálcát, akár egy ehető ajándékot, a gyümölcs tökéletes médiumot nyújt a gyönyörű művészeti szobrászat számára. A gyümölcs vágása olyan egyszerű lehet, mint a tiszta tészta, akár négyzet is, vagy akár olyan bonyolult is lehet, mint egy hatalmas görögdinnye virág. Attól függően, hogy miként fogja használni a gyümölcsöt és az időtartamot, amit meg kell szabadítania, érdemes fektetni a faragóeszközökbe, amelyek számos séfüzemi áruházban kaphatók. Azonban egyszerű mintákra, mint például az eper-rajongókra és a citromvirágokra, csak éles késre van szükség.

Mossuk le és szárítsunk meg egy nagy epert, a zöld leveleket érintetlenül hagyva. Az egyik oldalról kiindulva készítsen több szelet 1/8 hüvelyknyi távolságból, vágja le a tetejétől a levelek felett, de óvatosan, hogy ne szeletelje végig. Amikor elkészítette a szeleteket, óvatosan széttársa őket, hogy rajongjon.

Használjon sárgadinnye labdát a kantár, a mézharmat, a görögdinnye vagy más puha, vizes gyümölcshús gömbölyvéhez. Rendeljen több különböző színt együtt a faragott kagylóból a dinnye számára egy kellemes előadáshoz. Ön is meg tudott faragni háromszögeket vagy görbéket a perem szélén.

Vágja le a lemezt egy citrom vagy mész, kezdve a tetején, és létrehoz egy folyamatos half-inch szalagot. A vágás során a csíkot hullámos, kissé vékonyabb és enyhén vastagabb helyeken. A szalagot húzzuk ki a bőrfelületet a lehető leg szorosabbra, és fordítsuk fejjel lefelé, hogy létrehozzunk egy rózsát. Ez a paradicsombőrre is vonatkozik.

Helyezzen egy epert a vágódeszkára a hajótest lefelé. Csinálj négy vékony darabot az oldalak körül, négyzetet hozva létre. A vágásoknak a csúcson kell kezdődniük, és körülbelül félúton kell haladniuk az epret, és kevesebbnek kell lenniük, mint 1/8-inch vastagok. Ügyeljen arra, hogy ne vágja végig a bőrön. Hajlítsa meg a vágott metszeteket kissé távolabb a központból, hogy létrehozzon egy virágot.

Vágj le egy almát. Vágja le az oldalakat, hogy létrehozza a levél alakját. A bőr oldalán vágjunk két sorban három-négy könnycsepp alakot. Vágj apró háromszög alakokat a szélekre.

Vágja le a végét és a hosszúkás gyümölcsök bőrét vagy hátát egy középkő nélkül, például kiwi, ananász vagy banán nélkül. Vágjon kis hornyokat hosszában a gyümölcs külseje körül. Szeletelje a gyümölcsöt 1/4-es vastag körökbe, virágokat hozva létre.

Rajzoljon rajzokat egy gyümölcsdarab, egy szőlő, egy barack, egy alma, egy narancs vagy egy görögdinnye bőrére. Ha egy héjas gyümölcsöt használ, mint például egy görögdinnye, távolítsa el a kemény külsõ roncsot, de hagyja a fehérek egy részét a kontraszt létrehozásához. Gyengéd, de gyors ütemeket használva tartsa meg a gyümölcsöt az elszíneződéstől, vagy rendszeresen tisztítsa meg citromlével.

Szeletelje a gyümölcsöt egyenletesen egy tiszta, éles késsel, hogy egyszerű formákat, például kockákat vagy háromszögeket hozzon létre, és gondoskodjon az alakzatokról, hogy színes mintázatot hozzon létre. Először vágja le a gyümölcs végeit, majd félbe vágja a gyümölcsöt, ha egy gödröt kell eltávolítania. Ragaszkodjon a kése éles oldalához a gödörbe, hogy jó tapadást érjen el. Ezután húzza ki a kést a késsel.

A gyümölcsöt speciális eszközzel, például ananász szeletelővel vagy mangó szeletelővel lehet megkönnyíteni. Szeletelje a gyümölcsöt egy alma szeletelővel vagy egy avokádó szeletelővel, hogy egyenlő darabokat kapjon tiszta vágással. A mangó vagy más hasonló gyümölcsöket tiszta kockákra szeleteljük, szeleteljük a húst a gödörről, és vágjuk a húsot kockákká. Hajlítsa a bőrt kifelé, és csúsztassa a kést a bőr mentén, hagyva, hogy a kockás hús megfelelő edénybe esjen.