Gyakorlatok több mint 70 ember számára

Bár a fiataloknak nincs forrása, az aktívak segíthetnek abban, hogy az idősebbek sokkal fiatalabbak legyenek, mint koruk. Mindaddig, amíg a 70 év feletti személyeket orvosa orvosolja, a mérsékelt testmozgás számos egészségügyi ellátást kínál. Az időseknek törekedniük kell egy kiegyensúlyozott edzésre, beleértve az aerob tevékenységet, az erőkifejtést és az egyensúlyt, valamint a rugalmasságot. Az aktív életben maradás az idősek fizikai, érzelmi és mentális egészségét. A 70 év feletti személyek fizikai aktivitását orvosnak szorosan figyelemmel kell kísérnie, mivel az idősek nagyobb kockázatot jelentenek a szövődményekre.

Számos alacsony hatású aerob tevékenység megfelelő a 70 év felettiek számára, mint például gyaloglás, úszás és kerékpározás. A nyugdíjasok kényelmesebben és biztonságosabban működhetnek, mint egy függőleges modell. Az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy az idősek olyan gyakorlást végezzenek, amely a szívfrekvenciájukat olyan tartományba helyezi, amely maximális pulzusszámának 55-90 százalékát vonja le 220-ból. Azok számára, akik gyengeek vagy üldözőzni kezdenek A célsebesség tartomány alsó végéhez.

Az erőkifejtés ellensúlyozhatja a fejlett életkorral járó tipikus izomtömegvesztést, és csökkentheti az esések és a törött csontok kockázatát. Az American College of Sports Medicine szerint az idősebb felnőttek izomerejének 2-3-szoros növekedése csak három-négy hónapos konzisztencia-edzéssel érhető el. A kézi súlyok és az ellenálló sávok biztonságos és hatékony formában állnak az idősek számára. A Pilates és a tai chi segíti a mag erejét, erősíti az egyensúlyi készségeket és javítja a mozgást.

Elengedhetetlen, hogy az idősek fenntartsák a jó rugalmasságot és egyensúlyt a készségekkel az esés kockázatának csökkentése érdekében. A jóga és a tai chi kiváló formái a gyengéd edzésnek, ami javítja a rugalmasságot és az egyensúlyt. A jóga és a tai chi is hozzájárul a mentális tudatosság és a koncentráció erősítéséhez, ami tovább csökkentheti az esések és sérülések kockázatát. A pózok és a gyakorlatok módosíthatók a fizikai korlátok befogadására. Ezek a tudományok javíthatják az idősek bizalmát a mindennapi tevékenységek biztonságos és önálló elvégzésében.

A szívbetegséggel, a cukorbetegséggel, az oszteoporózissal vagy az ízületi gyulladással rendelkező időskorúak nagyobb kockázattal járnak az egészségügyi komplikációk kialakulásában, és szorosan felügyelniük kell egy egészségügyi szakemberrel. A 70 év feletti emberek érzékenyebbek a szélsőséges hőmérsékletekre, nagyobb kockázatot jelentenek a kiszáradás, a túlzott expozíció, a hőveszteség és a hideg sérülések. Az időseknek nyomon kell követni szívritmusukat pulzusmérővel, hogy csökkentse a túlzott expozíció veszélyét. A súlyok emelésekor megfelelő légzési technikákat kell megerősíteni a vérnyomáscsökkenés megelőzésére.

Alacsony hatású aerobik

Biztonságos edzés

Rugalmasság és egyensúly kialakítása

Figyelmeztetések és aggodalmak