Gyakorlat a lapos gyomor, de hat csomagot

Hat darab nélküli, sima, lapos hasát érhet el. A helytelenül végrehajtott lekerekített ismétlés hat csomagolású bomlást okozhat. Fókuszáld a tonizációt egy bizonyos izomra, a transzverzus abdominisnek. Frederic Delavier, a “Női Erő Képzési Anatómia” szerzője szerint a transzverzus abdominis izom a “legmélyebb hasi csoport”. Azt is mondja: “A körkörös és vízszintes szálak csökkentik a hasi terület átmérőjét, amikor összehúzódnak.” Itt fekszik egy lapos sima zománc titka. Különböző gyakorlati stílust végeznek a transzverzus abdominis gyakorlatokkal, változatos alkalmazásokkal és terminológiával. Válassza ki kedvencét, vagy mindezt.

Próbálja ki a Pilates módszert, hogy finoman simítsa a hasát. Feküdj a hátadon, és a karjaidat a feje fölé nyújtod, és lélegezz be. Húzza ki és nyomja be a hasát a gerinc felé, mintha a padlón lerázná a hátát. Koordinálja a légzést a hasüreggel lefelé. Belélegzés és pihenés. Exhale and compress. Nem érzed úgy, mintha keményen dolgozol, de hatékonyan dolgozol a megfelelő izomban.

Térdelj rá a kezére és térdére. Fordítsa hátra kissé felfelé, mint egy macska. A nyak semleges maradjon belélegezve. Exhale és vigye a hasát a gerinc felé. Belélegzés és pihenés. Kilégzés és emelés. Továbbra is koordinálja a hasatömörítést a kilélegzett lélegzetével. A transzverzus abdominis izma húzza a hasát és beindítja magát. Ez egy lassú, de hatékony gyakorlat.

A jóga ezt a gyakorlatot kissé eltérő helyzetben kínálja. Térdelj a térdre ülve. Tartson magas gerincet és hosszabb nyakát. Hagyd, hogy a karod leboruljon az oldaladon. Csukja be a szemét és lélegezze be. Exhale közben húzza a hasi gomb és a borda befelé. Maradjon nyugodt, mégis magas a gerincen. Ismétlés.

Növelje tapasztalatát, ha vizualizációkat ad hozzá a hasi gyakorlatokhoz. Nyújtsa ki a tüdejét és a bordákat kifelé, mint egy harmonika, hogy oxigént mélyítsen a tüdejébe. Érezd, ahogy a bordák összeszorulnak, ahogy kilégzés közben. Használja az in-the-orr / out-the-mouth technikát. Figyeld meg az elérni kívánt jó közérzetet. Tudja, hogy oxigénben gazdag véreket, egészségesebb sejteket és több energiát fog kapni ezekből a hasi tömörítésből / légzésből.

Pilates hasi tömörítés

Hasított hátsó hasi tömörítés

Jóga hasi tömörítés

Technikák és további előnyök