A székrekedés kezelésére szolgáló gyógyteák

Míg a székrekedés ritkán veszélyes, kellemetlenséget és aggodalmat okozhat, amikor ez bekövetkezik. A bélmozgások személyenként változóak, de a University of Maryland Medical Center leírja a székrekedés, mint amikor heti háromnál kevesebb bélmozgást végez. A székletürítés és a keményebb széklet használata a megszokottnál a székrekedés egyéb jelei közé tartozik. Kereskedelmi gyógyteák állnak rendelkezésre, amelyek enyhítik a székrekedést. Beszéljen orvosával, mielőtt lazító teákat fogyasztana.

Okoz

Számos probléma okozhatja a székrekedést. Annak érdekében, hogy a bél normálisan mozogjon, elég vízre és szálra van szüksége, így a kiszáradás és a csökkent szálbevitel gyakran székrekedéshez vezet. A testmozgás és a stressz hiánya szintén lelassíthatja a beleteket. Bizonyos körülmények, mint például az irritábilis bél szindróma és az anyagcserezavarok, székrekedést okozhatnak. Egyes gyógyszerek – fájdalomcsillapító szerek, antikonvulzív anyagok és savkötők – székrekedést okozhatnak.

Senna Tea

A Senna egy FDA által jóváhagyott, nem receptre szedett gyógynövény, amelyet a székrekedés kezelésére használnak, és a legtöbb gyógynövényes lazító teák elsődleges összetevőként használja. A Senna, amely a “sennozidok” nevű hatóanyagot tartalmaz, serkentő hatású hashajtó hatást fejt ki. A sennosides irritálja a belek bélését, ami segít a bélműködésben. A Senna valószínűleg a legtöbb felnőtt számára biztonságos, de több mint két hétig ne használja. Lehetséges mellékhatásai közé tartozik a gyomorfájás és a hasmenés.

Gyógynövény teák, hogy elkerüljék

A Cascara, a székrekedés enyhítésére szolgáló teákban kapható gyógynövény olyan anyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a vastagbelet, ami növeli a motilitást. A stimuláció a belek összehúzódását okozza, ami növeli a víz és az elektrolit szintjét, megkönnyíti a székrekedés mozgását és enyhítését. A cascara felhasználók közül azonban számos toxikus mellékhatást jelentettek, ami miatt az Élelmiszer- és Gyógyszeradminisztráció nem tartotta biztonságnak, jelentette a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Kerülje a gyógynövény teákat, amelyek hatóanyagként cascara-t tartalmaznak.

szempontok

Használjon gyógyteákat csak enyhe székrekedés esetére és rövid távon, ne használja fel őket krónikus székrekedés esetén. Ivóvíz elég vízzel, rendszeres testmozgással és megfelelő mennyiségű szál fogyasztásával segíti a székrekedés enyhítését és megelőzését. Naponta 20 és 35 gramm rostot kell fogyasztania. A gyümölcsök, zöldségek, zabpehely, zab búza és hüvelyesek jó rostforrások.